19 december 2011:

RECEPT: 

GEVULDE CHAMPIGNONS UIT DE OMGEVING VAN LOUISIANA:

Gevulde champignons 
xc2xa9 Bron:  http://moethetergensovergaan.web-log.nl/

 

Ingredixc3xabnten:

12 grote champignons
250 gr roomkaas (bijvoorbeeld Philadelphia)
2 fijngesnipperde rode Spaanse pepertjes
1 fijngesnipperde rode ui
2 fijngeperste knoflookteentjes
1 eetlepel oregano
2 eetlepels cajunkruiden
2 fijngeraspte plakken verse gember
rode pepersaus (bijvoorbeeld Tabasco)
150 gr surimi
het fijngesnipperde wit van 1 lente-uitje
2 stengels bleekselderij
50 gr Parmezaan
peper, zout
krulsla
rode sla
1 citroen
1 bosje bieslook
100 gr alfalfa
purperen shiso
balsamicodressing (zie recept)

Verwijder de steeltjes van de champignons, rasp ze fijn en meng ze door de roomkaas.
Voeg er de Spaanse pepertjes, de rode ui, de knoflook, de oregano, de cajunkruiden, de gember en enkele druppels rode pepersaus bij, roer goed door elkaar en doe er de surimi, het lengte-uitje en de bleekselderij bij.
Vul de champignons met de kruidenkaas, bestrooi ze met Parmezaan, kruid met peper en zout en zet ze een kwartiertje in een op 200xc2xb0C voorverwarmde oven.
Dien op met een slaatje van krulsla, rode sla, partjes citroen, bieslook, alfalfa, purperen shiso en een balsamicodressing.

Balsamicodressing:

Meng 4 eetlepels balsamicoazijn met 1 fijngeperst knoflookteenje en 1 fijngesnipperd sjalotje en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Doe er vervolgens een rauwe eierdooier bij, klop goed op en voeg 6 eetlepels olijfolie toe.

NICE DINNER!

                                                      

 

Ik zette onder de foto in eerste instantie een passend gedichtje:

Er hoeft
Zo te zien
Geen vulling in
Het vult zo ook wel!

xc2xa9 Gedicht: Ivar Wakker

Later ontving ik het recept, vandaar  het extraatje.

Dit bericht werd geplaatst in moet het ergens over gaan. Bookmark de permalink .

3 reacties op 19 december 2011:

  1. Edith zegt:

    Nee hoor, is geen geheim familierecept. De foto toont de champignons voordat ze gevuld worden met de receptingredixc3xabnten, nu vullen ze elkaar nog 🙂

    Absoluut een aanrader!

  2. Iris zegt:

    Klinkt heerlijk…! Ik zou het alleen iets moeten aanpassen zodat het een vegetarisch recept wordt.

  3. Iris zegt:

    Ik wilde trouwens even zeggen: ik heb nu al 2x gereageerd op jouw post van 18 januari, maar op de een of andere manier verwijderd hij automatisch mijn reacties op die post… Heel vreemd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s