11 januari 2010:

KLIMAAT
Het is me wat met het weer hxc3xa8. Is er net een klimaattop geweest in Kopenhagen; eind vorig jaar. Begreep je precies waarover ze het hadden. Het wordt steeds warmer op onze aarde. Ook in ons land. We hadden een prima zomer achter de rug en ook in de herfst was er sprake van prima temperaturen. Toch waren ze meteorologisch te hoog. Ik heb daar beslist geen moeite mee. Hoef ik tenminste niet te emigreren naar een warm oord. Kou hoeft van mij beslist niet. Alhoewel ik mensen op het ijs of een sneeuwlandschap ook prachtig vind om naar te kijken of 1x door te lopen hoor. Nee, het weer heeft geluisterd en zal ons laten zien dat met klimaat niet te spotten valt!

ALHOEWEL?

P1110076_2

Dit lijkt ook wel een wonderplaatje. Katoen in Nederland. Zie de plukken zitten. Het is dat het zonnetje ontbreekt, maar je zou het haast geloven!

Neem dan de zeespiegelstijging – op dit plaatje is meer sprake van sneeuwhoogte-toename. De wintersporters zullen hier misschien wel blij mee zijn, maar als het straks weer smelt , stromen de rivieren weer over en… moeten de dijken dan ook weer hoger? Voor de bewoners is dat misschien ook wel wenselijk. Droog en veilig achter de dijk moet vanzelfsprekend gewaarborgd zijn. Maar je zal tegen zo’n dijk aan kijken. Vroeger was dat niet zo erg, want je kon er nog overheen kijken en zag het water komen. Maar als dat dijkje straks meters hoger moet worden? Dan is het net een kale grijze muur. WAT EEN VOORUITZICHT!

P1110077   

   

P1110078

DOOR HET BROEIKASEFFECT WORDT HET
STEEDS WARMER,
HET LEEFKLIMAAT DAARENTEGEN
WORDT STEEDS KILLER.

                                                         

DE MILIEUACTIVISTEN
HEBBEN GELIJK GEKREGEN.
HET IS NU TE LAAT:
DOOR DE ZEESPIEGELSTIJGING
ZAKT DE ZON
EERDER IN DE ZEE.

xc2xa9 foto’s en gedichten: Ivar Wakker

var sc_project=4623405; var sc_invisible=0; var sc_partition=56; var sc_click_stat=1; var sc_security=”b64266e3″;

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .