18 september 2009:

Vandaag eens een berichtje van een opmerkzaam mens, zo mag ik mij in dit geval wel noemen.

Een stad moet toegankelijk zijn, alhoewel ik dat hier in Zwolle soms ver te zoeken vind. De gemeente heeft van het parkeerprobleem een melkkoe gemaakt. Op enige plekken in de stad zijn parkeergarages verrezen, maar aan deze oplossing hangt voor de gebruiker wel een prijskaartje. Ook op de parkeerplaatsen rondom het centrum, moet voor een kort moment parkeren al betaald worden. Pin me niet vast op de prijzen, want ik als passagier naast de bestuurder, weet niets van parkeerautomaten. Het is wel MIJN portemonnee van waaruit betaald wordt! Gevolg van dit parkeerbeleid is volgens mij wel dat veel mensen de stad soms mijden.
in Belgixc3xab heb ik enige jaren terug een oplossing gezien in Brugge. Wij reden er als toeristen naar toe en parkeerden de auto in een parkeergarage aan de rand van de stad. Met de bus zouden we naar het centrum reizen. Ten eerste was het parkeertarief erg betaalbaar – ik ben het precieze bedrag vargeten, maar het was zelfs goedkoop te noemen. Daarna liepen we naar het naastgelegen bustation en kochten daar de buskaarten. Dat was volgens mij niet nodig of tegen gereduceerd tarief, want wij konden onze parkeergaragebon laten zien. Zo bleef de binnenstad met mooie
monumenten en smalle straatjes verschoont van toeristenverkeer en konden de koetsjes met xc3xa9xc3xa9n of twee paardjes ervoor, gewoon hun weg vinden!

Bij ons in de wijk is nu het winkelcentrum aan uitbreiding toe. Nieuwe  winkels zijn verrezen, alsmede twee woontorens. Ook een parkeergarage is er gekomen. MAAR, zo is beslist door de winkeliersvereniging, deze is gratis. Heel positief!
Het wegdek van het winkelcentrum was al niet veel, maar door de bouwactiviteiten is dit vanzelfsprekend ook nog verslechterd. Ik ben benieuwd hoe dat er bij de uiteindelijke oplevering uit zal gaan zien. Ook is het centrum eigenlijk een voetgangerszone geworden. Fietsenrekken zijn er wel, maar veel te weinig. Ik geloof wel dat er uiteindelijk een soort van fietsenstalling komt.
Dus zie jenu her en der op de "straat" of tegen de winkelpanden de fietsen staan. Logisch dat de winkeliers hier niet zo van gediend zijn. Dus verschijnen er op menig etalageraam de briefjes:

GEEN FIETSEN PLAATSEN A.U.B.

Kijk maar naar de onderstaande foto:

P9180309

Vorige week ontdekte ik toch iets opmerkelijks bij deze winkelier:

P9180308

Zie hier zijn etalage.Wat is hier nu aan de hand, vroeg ik mij af?

Biedt de winkelier soms een oplossing voor het fietsenprobleem? Door zijn etalage te laten gebruiken als fietsenstalling?

IK HEB GEEN SLOT.
GEEN SLOT OP MIJN FIETS.
MIJN FIETS WORDT
BEWAAKT DOOR EEN SPIN.
HIJ ZIT ACHTEROP,
MET ACHT
GEKLAUWDE POTEN.
ALLEEN IK,
MAG OP MIJN FIETS.
EN ALS IK FIETS,
HOUDT DE SPIN,
ACHTEROP,
MIJN BROODTROMMEL VAST.

                  

HET AANTAL PARKEERMETERS 
BEPAALT NOOIT
DE HOEVEELHEID
WEL- OF NIET
BESCHIKBARE PARKEERRUIMTE.

xc2xa9 Foto’s en gedichten: Ivar Wakker

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s