21 juni 2011:

Economisch ingrijpen?

Het is best lastig die politiek; toch? Of zou u het lukken om een punt van bezuinigingen te vinden waar niemand tegen is? Overal staan de beste stuurlui aan de kant om commentaar te leveren. Van mij mag dat, zeker als je zelf ook gestemd hebt. Nog meer recht van spreken heb je als je een andere politiek voorstaat en dat jouw partij dus in de oppositie zit. Nog beter luister ik naar degene die ook daadwerkelijk getroffen word door het voorgestelde beleid. Echte slachtoffers hebben zich nu nog niet gemeld, want de klappen gaan pas vallen als de genomen stappen bewaarheid worden. U kunt als toekomstig slachtoffer nog de benen nemen. Maar ja , waar moet je heen? Is Griekenland een oplossing? Wel lekker dat je op je 52-ste al stoppen mag met werken, maar of dat ook kan met een Hollands A.O.Weetje?  Misschien dat het gekorte bedrag genoeg is hoor om op een eiland in de zon van je verdere leven te genieten.

Genoeg hier over. Waar waren we gebleven. O, ja welke maatregel zou er genomen kunnen worden? Weet u iets? Is het niet makkelijk om de zwakken te pakken. Ze zijn niet zo goed georganiseerd en al zouden ze lid van de vakbond zijn, dan wordt er niet naar ze geluisterd. Het volk is zelfs zo met stomheid geslagen dat we met zijn allen alles maar gelaten over ons heen laten komen. Ik heb zelfs vernomen dat er op het Museumplein, het Malieveld en noem alle verdere plekken van protest uit het verleden maar op, veel onkruid groeit. Met name tussen de voegen van de straatstenen. Zou daar de bouwsteen van de rechttsstaat nog liggen? Wie durft het aan deze te gaan opnemen? Voorzichtig maar en niet gaan gooien, maar breng die steen maar naar de Koningin. Dan kan zij zien hoe het voorheen was. Waar zullen we diezelfde steen dan ten toon stellen? Er is geen geld voor het Nationaal Historisch Museum vrijgemaakt. Zo gaat de geschiedenis verloren. Dat heeft het kabinet Rutte bewust gedaan. Kunnen we niet kijken naar het moment waar we met elkaar die ene fout maakten. Het potlood kleurde het verkeerde vakje. Vroeger was alles beter? Dat telt niet meer, vroeger bestaat niet, we gaan VERDER. Volgt u of stribbelt u tegen?

Laten zij die de crisis op hun geweten hebben maar betalen. en dat zijn…de banken.

Mogen spaarders het spaarvermogen
van hun spaarvarkens vergroten
door via de gleuf in de rug
een vorkje mee te prikken?

Spaarvarken

                          

Hoeveel rente
geven vensterbanken
op het genoten uitzicht?

xa9 Gedichten:  Ivar Wakker

Dit bericht werd geplaatst in NIEUWE GEDICHTEN. Bookmark de permalink .

Een reactie op 21 juni 2011:

  1. Ik vind dit werkelijk een topstukje, Ivar. Het is ook allemaal lastig, de politiek en hun bezuinigingen. Ik verwacht eigenlijk dat iedereen het wel ergens voelt. Ik misschien iets meer dan anderen. Als ik daar nu aan denk kan ik al helemaal gaan stressen…

    Vluchten naar Griekenland lijkt mij geen optie. Verder gaan is een must. We volgen en voelen, en likken onze wonden…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s