19 juni 2011:

Veiligheid

Het nieuwe programma: "Het filosofisch kwintet" http://www.human.nl/programma-41137-het-filosofisch-kwintet   opende met de zin: "Veiligheid is de bouwsteen van de rechtsstaat". Ik schrok en bedacht: "Als die bouwsteen dan maar wel is ingemetseld  in de constitutionele monarchie". Of:" Als het maar waterpas is aangelegd, want  als het niet recht staat, kan het door kwaadwillenden aangegrepen worden door het uit zijn verband te rukken. Het tegen anderen gebruikt gaan worden door het dan van zich af te werpen." Ook kwam de vraag bij mij op of er dan geen stalen hek  om heen moest komen om vandalen af te schrikken.
Helaas kunnen we dan de bouwsteen "Veiligheid" slechts bekijken op een speciale website van de A.I.D. Daar wordt het dan 3d weergegeven via 27 standpunten van beakingscamera's.
Ja , wat is veiligheid en wie draag er de zorg voor? Moet dat de overheid zijn? Of is er ook enige eigen verantwoordelijkheid? Ook neemt de techniek steeds meer over. Kun je nog wel ergens zijn zonder dat je bekeken en beluisterd wordt? Het is een opgeklopte schijnveiligheid. Mocht je in zo'n bewaakte sector aangevallen worden, dan kun je je af vragen of de hulp dan wel tijdig ter plaatse is. Omstanders en voorbijgangers zien niets , want zijn met mobieltjes bezig en hun virtuele vrienden. Of doen een poging om de ware toedracht netjes vast te leggen om op een sociaal netwerk te plaatsen dan wel gewoon op YOU
TUBE.NL. Je weet als slachtoffer wel dat de dader achterom moet blijven kijken in zijn of haar verdere leven, want justitie heeft de achtervolging al wel ingezet. 

De aflevering is te zien op:   http://player.omroep.nl/?serid=6820

                                                

Dit bericht werd geplaatst in NIEUWE GEDICHTEN. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s