28 mei 2011:

ONTMOETING MET…

Vandaag las ik op een favoriete blog  ( http://lauradenkt.nl/2011/05/27/hoe-krijg-je-op-een-dag-2500-bezoekers-op-je-blog/  of homepage:   http://lauradenkt.nl/ ) een goed geschreven tekst. De maakster studeert literatuurwetenschappen ( 3x woordwaarde – hoeveel scrabble-plankjes heb je daarvoor nodig?) en dat is er ook zeker aan af te lezen. Van iets alledaags weet zij iets pakkends te schrijven. En xf2f de ontmoeting dan de wens van de gedachte is xf2f daadwerkelijk heeft plaats gehad, laat ik in het midden, maar het grijpt je direct bij de keel en het dwingt je om alle letters tot je te nemen. Ook de link naar een vorig stukje móet je aanklikken en lezen. Niet om het allemaal te begrijpen, maar wel om de boodschap in zijn geheel te gaan overzien.

De baard van dhr. Dijkshoorn laat mij koud. Het geeft het kind op leeftijd wel een wat meer jaren en ervaring. Toch ga ik wat van hem lezen. Hopelijk staat er ook iets serieus in, want grappen en grollen krijgen voor mij al gauw het predicaat: lag dat niet naast de farao in een piramide? Of bedacht Mart Smeets die niet al,  sámen mnet Ria Visser. Zij was de eerste schaatsster op het ijs. Waarschijnlijker is dat hij prima schrijft , want ik moet zijn boekjes aanvragen bij de plaatselijke bibliotheek. Over wachttijden wordt niet gerept. Hopelijk is er een stopcontact in de muur aanwezig, zodat ik mij in de bibliotheek, of in de winkelstraat kan gaan staan scheren ( 4 werkwoorden achter elkaar – heel bijzonder -). Stel je voor:

" Wil ik een boekje lenen, struikel ik over mijn baard!"

                                                                   

Ik reageerde op de blog met een gedichtje over een ontmoeting, die bij mij tot op heden nog nooit heeft plaats gehad. Een wens van mijn gedachte. 

Waarom kom ik ze nergens tegen?
De bekende gezichten
Niet uit de straat of wijk
Maar van teevee
Zij die denken het te weten
Of menen dat woorden op papier
Hun verdienste is
Ik schrijf in de marge
En hoop dat
Mijn boodschappenlijstjes
De Librisprijs zullen winnen
xd2f dat ik de 1000-ste klant ben
Bij de kruidenier
Die op mij – als kleintje – let

xa9 Gedicht: Ivar Wakker

 

Dit bericht werd geplaatst in NIEUWE GEDICHTEN. Bookmark de permalink .

2 reacties op 28 mei 2011:

  1. Edith zegt:

    Laat ik ze ook niet op mijn weblog bespreken en ook niet hier 😉

  2. Lauradenkt zegt:

    Ik kan je hierbij verzekeren dat het echt heeft plaats gevonden! Alleen wat ik in het stukje over zijn baard op het laatst heb geschreven (dat mijn vriend zei dat hij de baard wel mooi vond en dat ik een boek naar zijn hoofd had gegooid) heb ik verzonnen, om het een leuk einde te geven.
    Maar dat geldt eigenlijk wel voor al mijn stukjes. Het is wel echt gebeurd, maar hier en daar overdrijf ik natuurlijk om het wat leuker te maken.

    Wat leuk trouwens dat je me noemt in je stukjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s