24 mei 2011:

VLOER:

Oktober vorig jaar ging bij ons het toilet kapot. De buis die de stortbak verbindt net de toiletpot was losgeschoten. Ik kreeg het met geen mogelijkheid gefikst om het weer voor elkaar te krijgen. Het leek wel alsof de buis te kort was. De loodgieter gebeld en wat ik suggereerde bleek uiteidelijk te kloppen. Voordat hij aan het werk kon, moest de hoofdkraan dicht , maar we kregen de kraan niet volledig afgesloten. Het waterbedrijf gebeld en moet spoed gevraagd om hulp. Dat was snel geregeld. Met een nieuwe watermeter, kon de hoofdkraan weer dicht. Dus kon de man met twee rechterhanden aan het werk.  Hij zaagde een pvc-buis op een pasende lengte en boog het in de juiste stand.  Aansluiten en sluitringen vastschroeven. Om de boel te testen werd de stortbak weer gevuld. Doortreken en testen op lekkage. In een mum van tijd was dat geregeld. Afrekenen en klus gefikst.
Maanden later hadden we last van een natte plek op de vloer. Er lag nog wat sneeuw , weet u het nog? Bleek bij terugkomst de hele hal blank te staan. Weer een loodgieter gebeld, maar deze constateerde dat de watermeter problemen vertoonde. De koppeling vóór de watermeter bleek lek. Waterleidingbedrijf dus weer gebeld. En de klus werd  gelukkig vlug gefikst.  's Avonds zagen we dat we echte waterschade hadden op de vloer en de volgende dag belden we  ons verzekeringsmannetje. Nog dezelfde week kwam de rapporteur langs en deze vond de schade voldoende voor een nieuwe vloer. Dat claimden zij wel weer bij de waterleidingmaatschappij. Wij besloten dan ook maar de gehele begane grond te voorzien van een nieuwe vloer en het in zijn geheel drempelloos door te leggen.
Een vloer (laminaat) uitgekozen bij eenzelfde soort bedrijf dat het ooit gelegd had – 19 jaar terug!
Dit weekend was het dan ook zover. Het huis leeggeruimd en laat de vloer maar komen. Het ging razendsnel. Mijn vrouw dacht eerst nog dat  het niet de juiste kleur was, maar toen er een paar meter lag, herkenden we het toch. Het is prachtig geworden. Het is een heel ander huis geworden. Veel warmer en een andere sfeer. Oordeelt u zelf mar:

Vloer 1 
-   De vloer met duidelijk waterschade.

Vloer 3 
-  Een andere vloer, andere kleur, andere sfeer. Géén drempel meer! En iets meer mat bij de deur.

Vloer 2 
 - Het gasfornuis op een andere ondervloer. Het blijft nu een warm karakter houden.

Vloer 4 
– Een iets ander entree. Ook hier een ingelegde deurmat, zodat je netjes de schoenen kunt vegen.

                                                                            

Ardesch 
http://ardesch.nl/

 

Dit bericht werd geplaatst in NIEUWE GEDICHTEN. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s