13 april 2011:

KUNST:

Op 11 april j.l. zette ik twee gedichten op deze blog over HET OGENBLIK. Voor de daarbij passende illustratie maakte ik gebruik van het werk van een kunstenaar Redmer Hoekstra.

Hij studeerde in 2001 af als illustrator aan de CABK te Zwolle. Inspiratie haalt de kunstenaar uit de maatschappij, het fantastische en uit het filosoferen over realiteit en leven. Hoekstraxe2x80x99s werk gaat over de werkelijkheid, over het leven, over de wereld gezien door de ogen van de kunstenaar. De wezens die in die wereld leven, de wijze waarop de kunstenaar zelf werkt en functioneert, de processen van alles om hem heen, dit alles verwerkt Redmer Hoekstra in zijn pentekeningen.

Redmer Hoekstra tekent zijn surrealistische wereld in pentekeningen met veel arcering. Hoekstraxe2x80x99s werk kenmerkt zich door een verfijnde arceringstechniek en een figuratief realistische manier van tekenen. Realistisch zodat de vervreemding juist des te beter overkomt. Redmer Hoekstra tekent voornamelijk voorwerpen en gebruikt daarbij apparaten, dieren, dingen en anatomie. Zijn werk omvat vaak combinaties van twee dingen die iets over elkaar zeggen.

In april exposeert Redmer Hoekstra onder de titel xe2x80x98Open je ogenxe2x80x99 zijn surrealistische tekeningen in het Biebcafxc3xa9 van Bibliotheek Zwolle Centrum. Redmer Hoekstra geeft met deze expositie zijn filosofische kijk op de werkelijkheid in beeld.

Zaterdag 16 april van 14.00 tot 15.00 uur geeft Redmer Hoekstra in het Biebcafxc3xa9 van Bibliotheek Centrum een toelichting op zijn werk en gaat met belangstellenden in gesprek over zijn surrealistische tekeningen. De entree is gratis. De expositie xe2x80x98Open je ogenxe2x80x99 is van 29 maart tot en met 29 april gratis te bezichtigen tijdens openingstijden van Bibliotheek Zwolle Centrum (Diezerstraat 80).

_________________________

Naar aanleiding van het gebruik maken van zijn tekening heb ik dat aan hem gemeld. De kunstenaar was zeer vereerd dat een dichter gebruik kon maken van zijn bij zondere werk.
Vandaag zal ik nog een tekening laten zien. Vanzelfsprekend heb ik daar ook wat woorden bij bedacht:

Hoofd redmer hoekstra 
 

Ik zie mij
Anders dan jullie
Weten jullie
Wie binnen
In mij is?
Dat is
De ware ik
Ben ik mezelf
Door die ander
Te zijn?
Kan ik gewoon niet
Mezelf zijn
Of moet ik dat
Van Binnen?

xc2xa9 Gedicht: Ivar Wakker
xc2xa9 Tekening: Redmer Hoekstra

Meer van hem en zijn broer Tsjerk is te vinden op:
http://www.kleineschilderijtjes.nl/home/1

http://www.redmerhoekstra.com/

Zij hebben ook een winkel en galerie: 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in kunstwerkjes, Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s