24 maart 2011:

Vandaag niet al te veel tijd, want de vierde expositie "Vers achter glas" is voorbij. Vanmiddag dus de lijsten weer voorzichtig naar huis vervoeren. In juli start al weer de volgende.
Vandaag dus maar weer een boek dat ik gelezen heb.

 Boek22

Titel: Rusteloos land ; geschreven door: Belinda Bauer

Een 12-jarige jongen graaft kuilen op Exmoor in de hoop het lichaam van zijn oom, die jaren geleden door een pedofiel werd vermoord, te vinden

Prachtige debuutroman van een journaliste en scenarioschrijster, met daarin het kat-en-muis spel tussen de 12-jarige Steven Lamb en de kindermoordenaar Arnold Avery. Avery zit al achttien jaar in de gevangenis voor het vermoorden van een aantal kinderen, waaronder de destijds 11-jarige Billy, de oom van Steven. Stevens oma is nooit over deze schok heen gekomen, en wacht nog elke dag op Billy's thuiskomst, omdat het lichaam nooit gevonden is. Steven kan door dit trauma niet genieten van een onbezorgde jeugd. Hij besluit Billy's lichaam op de uitgestrekte heide te zoeken, zodat zijn moeder en oma dan het verleden kunnen laten rusten. Als zijn missie hem toch te veel wordt, komt hij op het idee om Avery aan te schrijven voor informatie. Er ontstaat een vreemde correspondentie, die levensgevaarlijk wordt, als Avery vrijkomt. Op een heldere manier wordt verwoordt, wat de briefwisseling met beide partijen doet. Ondanks een ietwat voorspelbare ontknoping een erg boeiend, goed opgebouwd verhaal, mede door het bijzondere goed uitgewerkte karakter van een jeugdige hoofdpersoon.

HOE VOND IK HET?   Een goed geschreven boek, dat gemakkelijk leest. Sfeervolle beschrijving van karakters en leefomgeving. De natuur en armoede krijgen ook veel aandacht. De verhaallijn is goed van compositie, alhoewel ik niet weet of het in de werkelijkheid zou kunnen. Kun je bijvoorbeeld post bezorgd krijgen bij een veroordelde seriemoordenaar? De inhoud van de brieven – over en weer - is goed bedacht. inspectie zal niet leiden tot censuur. Een aanrader!

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s