22 november 2010:

Protest tegen de bezuinigingen op CULTUUR:

 

Schreef ik op 12 november nog kritisch over het protest op cultuur; vandaag laat ik weten dat cultuur mij ook weldegelijk aan het hart gaat.
De gekozen regering heeft een keus gemaakt. Rigoureus bezuinigen op tal van plaatsen. Er is geld nodig om schulden in te lossen en zelfs zo veel dat er geld overblijft om bepaalde maatregelen te kunnen uitvoeren ( denk aan de JSF). Onze overheid draait zelfs niet om de hete brei heen. Ze zorgt er zelfs voor dat het volk alle bezuinigingen ziet en kan gaan morren. Zei Julius Ceasar in het verleden niet: "Geef het volk brood en spelen?"

Een meer dan 2000 jaar oud concept. Geef het volk xe2x80x98brood en spelen' en ze zijn rustig. Zo actueel als maar zijn kan. Ruim 2000 jaar geleden voerde Gajus Julius Caesar het concept in van "Panem et Circensus" (brood en wagenrennen). Gratis eten, drinken en vermaak waar de toeschouwers juichten in de Amfitheaters en Colosseums waar gestreden werd op leven en dood.
Het volk werd daarmee rustig gehouden. Het voorkwam dat de morrende bevolking in opstand kwam.
    Bron: internet
 

De overheid wil gaan bezuinigen op cultuur. Tal van zaken van vertier en vrijetijdsbesteding zullen het met minder moeten doen. Zoveel zelfs dat er dingen zullen verdwijnen. Hoe kom je dan bijvoorbeeld de dag door als je, als ontslagen postbode, de hele dag thuis komt te zitten? Speelde je net ene beetje lekker op je klarinet, wordt het orkestje gekort op een financixc3xable prikkel van de overheid / gemeente ,danwel xc3xa9xc3xa9n of ander fonds. Val jij net buiten de boot of zijn er minder optredens. Ook komt er minder leuks op de buis, omdat het allemaal niet te veel mag kosten.
Zal de overheid liever de touwtjes in handen nemen en ons allen aan banden leggen en wij als marionetten ons leven slijten? Niet samen mogen genieten van tal van dansjes en muziekjes.

We zullen ons moeten verenigen in protestorkesten en de straat op mxc3xb3eten! Repeteren doen we wel via internet of illegaal op de zolder van een schuilkerk.

We zullen elkaar met noten mxc3xb3eten voeden!

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s