25 oktober 2010:

 
Wie behoort tot het volk?
of
Hoe erg is het hebben van een dubbele nationaliteit?

In Rusland was er anno 2010 een volkstelling. Mensen werden, van hogerhand, op pad gestuurd met de opdracht xc3¡lle mensen te tellen. Mij bekroop gelijk al weer een gevoel van dictatuur. Wil je wel geteld worden in zo'n geval of juist niet? Hoe kun je er voor zorgen dat je xc3xa8cht alle mensen telt en er niet xc3xa9xc3xa9n over het hoofd ziet of dat je bepaalde mensen vaker telt? Geen idee. Ook hier in den lande is het van belang daadwerkelijk mee te tellen. Wat mij betreft telt iedereen gewoon mee die hier in Nederland is. Zelfs de vakantiegangers. Voor ieder levend mens heb je enige zorgplicht; hem of haar zul je bescherming moeten bieden als dat nodig is.
Het kabinet Rutte – Verhagen – met gedoogsteun van een niet nader te noemen partij, laat het in de plannen ook wel duidelijk weten wie er hier mee tellen. Wie betaalt de prijs voor de kapitaalcrisis? Over wiens ruggen wordt er flink bezuinigd?
Het moge duidelijk zijn: zij die het al moeilijk hebben, krijgen het zwaarder. Waarom zou je mensen met een beperking ( al of niet aangeboren) niet korten op hun uitkering. Maak de uitkering zelfs inkomensafhankelijk en laat de uitkering tenslotte een tijdelijk karakter hebben en zelfs afvloeien naar de bijstand. Het is iets om je voor te schamen! Mensen met een beperking en een beschermde werkplek op een Sociale Werkplaats raken zo hun  dagbesteding kwijt en hebben straks echt het gevoel niet meer mee te tellen. Ze zitten dan al erg vroeg achter de geraniums – alhoewel dat ook niet het geval zal zijn, want geld voor een bloemetje op plantje is er niet.
Ook de jonggehandicapten ( WAJONGERS) zullen hoogstwaarschijnlijk het nodige gekort worden op hun uitkering. 

Het bevreemd mij ook dat juist het C.D.A. hier in mee gaat. Hoe kun je de zwakken uit het oog verliezen, daar heb je toch zorg voor? Was er aan het begin van onze jaartelling ook niet een volkstelling? Dit kreeg zelfs een heel bijzonder karakter, want er werd een kindeke geboren in een stal…omdat voor hem geen plaats was in de herberg…

 


 __________________________________________________

Telraam

Russen zijn uitgeteld

De nationale volkstelling in Rusland is maandag na twee weken bexc3xabindigd.
De uitslag is nog niet bekend, maar op internet stromen de klachten op verschillende fora en blogs binnen over onregelmatigheden.

Ongeveer 650.000 tellers probeerden sinds 14 oktober in kaart te brengen hoeveel mensen daadwerkelijk in Rusland wonen. Volgens schattingen zijn het er ongeveer 142 miljoen. Een aantal van hen heeft op internet bekend meer mensen te hebben opgeschreven dan daadwerkelijk geteld te hebben. "Ik zal god moeten spelen: mensen crexc3xabren en ze in woningen plaatsen", aldus een student die vreesde het loon van 5500 roebel (130 euro) niet uitbetaald te krijgen.

Niet alleen over het tellen maar ook over het niet-tellen komen klachten naar buiten. "Ik niet en niemand die ik ken heeft een van de tellers gezien", zei een man op de nieuwswebsite gazeta.ru.

De circa duizend inwoners van het gexc3xafsoleerde dorpje Rassvet in de Zuid-Russische deelrepubliek Basjkirostan hebben geweigerd deel te nemen aan de volkstelling. Ze deden dit uit protest tegen het sluiten van de enige drinkwaterbron in het dorp. "Laat ze maar zeggen dat we een dood dorp zijn'', aldus een inwoner."

Volgens het hoofd van het Russische Centrale Bureau voor de Statistiek, Aleksandr Soerinov, is de volkstelling echter geheel volgens plan verlopen.

xc2xa9 Bron: SP!TS

_____________________________________________________

En dan hebben we ook nog de kwestie van de dubbele nationaliteit. De gedoogpartij tilt hier zwaar aan en heeft reeds te kennen gegeven dat er een debat over komt. De leider had zich zelfs enigszins verdedigd door te pareren:" Als Aboutaleb een blonde kuif had gehad en een Zweeds paspoort had ik nu precies hetzelfde gezegd. " Nu de leden van het nieuwe kabinet bekend zijn, kwam er aan het licht dat er meerdere mensen zijn die toch meerdere nationaliteiten bezitten.

Zo heeft  staatssecretaris van Volksgezondheid Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner de Zweedse nationaliteit en het nieuwe VVD-Kamerlid Bart de Liefde de Britse.

Zou het, in de bovenstaande twee gevallen, voor deze mensen wellicht voldoende zijn om respectiefelijk de  IKEA-klantenkaart en de BP-freebees-pas af te staan?

 

Ikea klantenkaart 

Bp freebees 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s