4 september 2010:

NAAM SPELLEN

Op dertig augustus overleed na een kort ziekbed de schrijver / oud politieman Appie Baantjer. Een  mijn insziens toch begenadigd schrijver van de korte politeroman. Ik heb volgens mij al zijn boekjes gelezen; in het begin verslond ik ze, want, pas halverwege zijn schrijverscarrixc3xa8rre, kreeg ik in de gaten dat het leuke boekjes waren die daar in de bibliotheek stonden. In die tijd ging ik namelijk voor het wat dikkere werk – thrillers van Stephen King enz.
De verhaaltjes gaan natuurlijk over het kwad en in dit geval kom je er ook nog een beetje achter hoe iemand dan tot zo'n daad komt. De auteur veroordeelt dit niet altijd en laat soms lezen dat de scheiding tussen goed en kwaad een zeer dunne grenslijn kent.
 

Baantjer

Ik moest ook denken aan de televisieserie. Ook deze afleveringen heb ik allen gezien. De verhaallijn bleef hetzelfde als in de boeken, maar de verpersoonlijking van de figuranten zette niet mijn fantasie op lose schroeven. Het waren mensen die wel aan de verbelding van mij konden voldoen.
De Cock – alias Piet Rxc3xb6mer spelde altijd zijn naam: 
"De Cock; met C-O-C-K"
 
Het was direct duidelijk met wie je te maken had en de naam werd goed gespeld.
Het is alleen wat jammer dat de boeken en films daarom niet internationaal zullen doorbreken, want in het Engels en Amerikaans zou ik  dan maar niet zeggen hoe je heet.

Ook ik spel vaak mijn naam. Dat blijkt wel nodig , want hoe vaak ik in het verleden dingen ben kwijtgeraakt, omdat men zcoht bij BAKKER. Of luistert men aan de telefoon met een half-oor?
"WAKKER, MET DE W VAN WILLEM; IK SLAAP NOOIT"
En men verontschuldigt zich dan ook nog lacherig.
Toch heb ik het xc3xa9xc3xa9n keer nog zouter gegeten. Na weer zo'n telefoongesprek , waarin ik luid en duidelijk aangaf wie ik dan toch wel was en waar de post dan wxc3xa9l naar toe gestuurd mxc3xb3est worden, werd mij de "onnozelheid" na enige dagen toch duidelijk. Op de envelop stond:

WILLEM BAKKER! Whats in a name

 

Dit bericht werd geplaatst in actuele publicatie, Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s