26 juli 2010:

ALLEMAAL BEESTJES!

"Weet je wat ik zie, als ik gedronken heb?' , het is een zin uit een carnavalsliedje uit een "grijs" verleden. En ik ascocieerde er vreemde beelden bij. Ik zag in werkelijkheid dan overal insecten. Uit een voorleesboek van W.G. Van der Hulst herkende ik het en daar stond op xc3xa9xc3xa9n der prentjes ook zoiets, maar dan geloof ik vogeltjes.
De zomer is de tijd van insecten en deze bezorgen je dan soms slechte nachten, kriebel en jeuk en een hoop irritatie. Ook de jacht op zulke kleine "beesjes" die zoveel kabaal maken. Nee, dan de bijen, die zijn dan niet zo irritant; laten zich verjagen, prikken in uiterste nood, maar geven daar wel iets voor terug: heerlijke honing voor op brood of in de thee of een gerechtje. Je kunt er soms panisch van worden, je wilt slapen, maar om je hoofd zoemt er van alles. Of je denkt dat er niets is en je stopt je hoofd ook nog diep onder de dekens – en dat bij zomerse teperaturen!- volgens mij heb je dan de geluiden in je hoofd! Want je denkt toch steeds iets te horen. Uit je bed, het koude zeil. Het licht aan, daar komen ze juist op af en dan maar weer meppen! Voor al dat leed hoef ik niets te drinken.
Enige tijd terug ontving ik van iemand enige leuke plaatjes en ik wilde ze u niet onthouden:

Edith vlieg 1

Edith vlieg 4

Later vast en zeker meer!

__________________________________

Het gevolg is wel dat ik ze nu aandoenlijk begin te vinden. Hoe lief kunnen ze zijn als je ze zo ziet. Grappig hoor. Als ik ze vanavond om me heen hoor, dan neem ik de geluiden maar voor lief. Of…zet ik de deur open om weg te kunnen vliegen. Het is niet te hopen dat ze juist hun vrienden gaan uitnodigen, want mijn beleid geeft dan wellicht een aanzuigende werking! Ik kan ook proberen ze handmatig te vangen, ze in mijn vingers proberen te krijgen, ze bij de kraag te vatten en ze met een paar ferme termen de straat op te sturen!

Ik ben er maar druk mee! Bij die gedachte al, daar word ik zo moe van…

ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ…ik slaap al bijna

 
 

Dit bericht werd geplaatst in actuele publicatie, Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s