21 juni 20101:

Vandaag begint de zomer. De langste dag ( kortste nacht) van het jaar. Nu maar hopen dat de temperatuur ook wat aangenamer wordt. Lekker buiten zitten in wat zomerse kledij; daar is het nog niet van gekomen. Laat staan buiten eten…Wij doen dat eigenlijk heel weinig, Allereerst vanwege het ongedierte met zwart/geel getreepte pyama's en vleugels, het feit dat je eten snel afkoelt en het niet zo comfortabel zitten is in een tuinstoel.
Op vakantie is dat anders hoor. De temparatuur is dan juist goed ( binnen is het vaak te heet ), het ongedierte nemen we voor lief en binnen zit je vaak ook niet echt lekker onderuitgezakt ( tent of caravan).
Ik moest  aan dit alles denken bij het lezen van de column van Annemarie van Gaal in JAzeker van DE Hypotheker. Zij had het daarin over hersenstress. Veel overbodige dingen in het huis zouden verwijderd kunnen / moeten worden om wat meer rust te ervaren. Zo kon bijvoorbeeld de kast vol met boeken gerust weg. Alleen de gedachte al dat deze nog allemaal gelezen moesten worden, leverde je veel stress op. Ik viel van mijn stoel! De boeken in mijn kast heb ik juist wxc3xa9l gelezen en daar ben ik ook best trots op. Een deel van de tekst ging ook over een gasfornuis en over samen koken. Dat leverde mij inspiratie op en ik schreef het volgende gedicht:

Kookstel

Met een vlijmscherp mes
Snijdt hij xe2x80x99t vlees
Kruiden en wat
Zout in de wonden
Dan de brokken
In de verhitte boter
Zij schilt de aardappels dun
Wast de sla
Piepers in kokend water
Beiden lopen in de weg
Vergeten zichzelfxe2x80xa6
Zij ziet het vlees
En brandt aan
Hij prikt de pieper
En kookt van woede
Samen eten is leuk
Maar liever kookt
Ieder voor zich

xc2xa9 Gedicht: Ivar Wakker

Kookstel

Ik wens u allen een fijne zomer toe, met momenten van buiten vertoeven met een lekker glas wijn en een bordje op schoot met veel lekkers!

_____________________________________

_____________________________________

UNLIMITED!

Een nieuw blad in het leven geroepen door DE BIKKEL van 2010. Geschreven door mensen met een beperking. Ook een gedicht van mij wordt geplaatst.

 Juist dit blad kan wel wat steun gebruiken. Niet alleen reclame en ondersteuning, maar ook een beetje EURO.

Lees de nieuwsbrief en trek uw beurs!

Download Sponsorbrief

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Een reactie op 21 juni 20101:

 1. Edith zegt:

  Meneer Wakker, je timmert goed aan de weg 😉

  Stuur je me in een privébericht even je privéadres, dan kan ik je ook een kaartje sturen en kun je ervaren hoe leuk het ontvangen van een kaartje is in deze tijden van vluchtig digitaal gedoe. (Oók leuk want anders hadden wij elkaar natuurlijk nooit ontmoet).

  Zo rond 14.06 uur komt de postbode mijn straat in rijden. (En je gelooft het misschien niet, maar ik heb een fotoreportage van haar fiets gemaakt, hoe hij in de herfst, winter -met sneeuw- en nu in de lente met de ontluikende natuur tegen de lantaarnpaal staat). Elke keer is het spannend of ze me een kaartje brengt. Het leuke aan het sturen en het ontvangen van een kaartje is, dat iemand de moeite voor je genomen heeft een kaartje te kopen, iets te bedenken en het voor je te posten…

  En wat nu ook leuk is: Als jij me jouw adres mailt…weet je dat ik je een kaartje ga sturen, maar je weet niet of het morgen, maan- of dinsdag op je deurmat valt. Dát kleine beetje spanning: kleine moeite…groot gebaar en leuk natuurlijk 🙂

  p.s. Je kunt je adres natuurlijk ook op je weblog zetten en wie weet: volgen er meer kaartjes van (on)bekenden 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s