27 april

Vandaag  een beetje weinig tijd. Dus een melding over een boek dat ik gisteravond dichtsloeg – ik heb het wel gelezen hoor!

Het gaat om het volgende boek: "Onverklaarbaar bewoond" geschreven door Bert Keizer.

Boek_12

De auteur is verpleeghuisarts en columnist van Trouw en Medisch Contact. In het kader van het project ‘Schri jver op de afdeling’ van het Medisch Centrum van de Vrije Universiteit (VUmc) bracht hij in 2007 drie maanden door op de afdeling neurochirurgie. Zijn ervaringen heeft hij beschreven in dit boek, het eerste in een serie van minimaal drie boeken in het kader van dit project. In het project gaat het om schrijvers (toevallig is de auteur van dit boek ook arts). Het boek beschrijft fictie, die wortelt in een werkelijkheid. De lezer krijgt te maken met de patixc3xabnten, de specialisten en de andere medewerkers op de afdelingen van de neurochirurgie. De auteur is een kritische beschrijver van de activiteiten op de afdeling, hetgeen zijn lezers van hem gewend zijn. Ook de filosofische benaderingswijze van de auteur ontbreekt in deze uitgave uiteraard niet. Hoewel de vaktermen niet altijd worden verklaard.
Persoonlijk vind ik het jammer dat het wat te veel gaat over de reacties van de chirurgen onderling en over hun patixc3xabnten. Ook lees je maar summier iets over de patixc3xabnt bij aankomst. Er zijn helaas te weinig conclusies of  reacties van de patixc3xabnt na de opreatie, zodat je niet echt een beeld krijgt hoe iemand was en hoe hij of zij nu is.

Onverklaarbaar_bewoond_bewerkt

                                                                      

Wij,
Als persoon,
Zitten in
Ons handelen,
Het geheugen
En het vergeten
Misschien is juist
Het  wissen van elementen
Uit ons leven
Van een dusdanig belang
Waardoor wij
Onszelf zijn

xc2xa9 Gedicht en tekening: Ivar Wakker

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s