10 februari 2010

Machinistenlog_dementie

Meer kunt u lezen op:

http://www.machinistlog.nl/pageID_9281116.html

                                                                                                 

U heeft mij een tijdje moeten missen. Dat had een reden.

Ruim een maand terug had ik buikklachten en ik dacht aan een allergische reactie. Dit deed zich na 3 weken nog eens voor en ook toen was een paracetamol en een Rennie afdoende. Maar niet op maandagmorgen 1 februari 2010. Ik werd met heftige klachten wakker en probeerde dit weer te verhelpen met de nodige pijnstilers. Het mocht niet baten. Krioelend van de pijn lag ik op de bank beneden, maar na een uur was me dat te veel. Ik maakte mijn vrouw wakker en nam een drankje voor de maag. Maar ook dat baatte niet. We belden de huisartsenpost. De dokter kwam door de sneeuw iets later dan verwacht. Van de arts kreeg ik een injectie. Maar na nog een uur was de pijn nog steeds net zo heftig. Toch maar de eigen huisarts gebeld. Door de sneeuwval had de praktijk het niet alleen druk , maar ook de huisarts zelf moest alle zeilen bijzetten, want de assistenten waren ingesneeuwd en hij hield  dus zelf ook de telefoon in de gaten.

Bij de huisarts werd snel duidelijk wat het zou kunnen zijn. Koliekaanval van galstenen of iets met het hart. Dit moest beiden worden onderzocht in 2 ziekenhuizen. Allereerst maar naar de apotheek voor nog wat pijnstillers -zetpillen om de maag te ontzien.
Uit het onderzoek bleek inderdaad dat ik galstenen heb – inmiddels was de pijn te dragen. Het hartfilmpje gaf geen afwijking te zien. Zo werd er ’s middags besloten om een afspraak te maken met de chirurg.

De volgende morgen, werd ik wakker met pijn in de maag, ik dacht aan spierpijn vanwege  het opzetten van een dikke buik voor de echo. Mar ook voelde ik mij steeds zieker worden. In de middag ben ik gaan meten. 17:30 uur : 38,14 Celsius. Weer naar de eerste hulp. Hier weer bloedprikken en uiteindelijk ook een buik-echo. Gelukkig was er nu een ontstoken galblaas te zien. Vanaf nu moest ik nuchter blijven, want ik stond op de wachtlijst voor OK. Vanwege de drukte en spoedgevallen duurde dat tot de volgende dag  19:30 uur, voordat ik geopereerd werd. 22:30 weer op zaal. Een kwestie van "bijkomen". Helaas zaten er ook twee slangetjes in de neus. Deze liet ik verwijderen, want ik had geen zuurstof of eten nodig. Dit kon ik allemaal zelf tot mij nemen via de mond.

Galblaas

Gelukkig was de operatie gebleven bij vier kleine sneetjes en dus kon ik hoogstwaarschijnlijk ’s avonds weer naar huis. Ik informeerde naar de voorwaarden:  plassen, eten, niet misselijk en mobiel zijn. Hier werkte ik de hele ochtend aan en het ging me goed. ’s Middags zat ik weer thuis.
   Voorzichtig met eten, vooral veel vocht nemen en een beetje bewegen. Het ging allemaal  eenvoudig.


Zondag. Misselijk wakker geworden. Braken en koortsig. Uiteindelijk rond 15:30 een keer getemperatuurd;  38,66 Celsius!

Weer naar de eerste hulp. Alle onderzoeken opnieuw. Bloedwaarden lieten zien dat er iets teveel wiite bloedlichaampjes aanwezig warenb en dat de leverfunctie wat verstoord leek. Gelukkig mocht ik wel alles drinken. Met pracetamol en veel limonade kwam ik de nacht wel door. De volgende ochtend weer de bloedwaarden bepaalt. De uitslag kwam rond 10 uur. Er zaten zelfs minder wiite bloedlichaampjes in het bloed dan normaal: de ontsteking was echt weg. Ook was er geen gal meer in het bloed te vinden, zodat de lever bljkbaar in staat was om dit via de darmen af te voeren – de galblaas was immers verwijderd.

Nu ben ik weer thuis. Ik moet me wat rustig houden, maar dat is logisch na zo’n ingreep. Het lijkt iets kleins: 4 kleine gaatjes, maar de chirurg vertelde me dat er in de buik flink gerommeld is om de galblaas te kunnen verwijderen. De lever moet opzij en de buik moet met veel CO2 opgeblazen worden!

Langzaam weer wat revalideren en kijken wat je lcihaam verwerken kan aan vet in de maaltijden. Voordeel : ik weeg lichter dan ooit: 71,4 kilo!

Dit bericht werd geplaatst in spoormachinist. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s