14 december 2009:

De HSL rijdt voor het eerst met hoge snelheid naar Parijs! Dat mag blijkbaar in de krant, want het staat in onze krant ruim bemeten op pagina 2 xc3xa8n 3! Met daarbij zelfs illustraties en twee foto’s!
Op 1 van de foto’s is zelfs een treinspotter te zien. Bovenop het dak van zijn auto staat hij om een foto te maken van de THALYS. Deze foto zal vast bewogen zijn.

Natuurlijk had deze rit weer vertraging. Ach, het is een stuk sneller als lopen zullen we maar zeggen; xc3xa8n wat is 20 minuten op een reis van 3 uur en 38 minuten. Normaliter doe je er dus 3 uur en 18 minuutjes over. Helaas was er nu een slecht werkend ROOD sein en moest er een NOODSTOP gemaakt worden in Belgixc3xab. Ik heb het in het verleden al eens gedaan. Het is wel een sensatie hoor. Helaas gingen we toen alleen in Frankrijk op volle snelheid. Twee gezinsleden konden er niet tegen. Je moet voor een goed gevoel ook verder kijken dan je normaliter doet in de auto of bus. Want anders gaat het voor je gevoel echt te snel en kan je evenwichtorgaan niet de schakeling maken met de beelden van het oog.

Ik moest hier aan denken toen ik weer eens een mededeling kreeg van de Spoormachinist( Masjinist)http://spoormachinist.web-log.nl/. Hij had weer eens gebruik gemaakt van een tekst van mijn hand ( http://www.machinistlog.nl/pageID_8997795.html ). Ook komt er binnenkort een gedicht te staan in het blad DE KOPPELING van de Nederlandse Spoorwegen.

De tekst waar het nu om gaat, handelt over TWITTEREN. En hypermoderne bezigheid die vooral ook in de trein plaats vindt:


Schijnbaar nietsdoend
Ben ik toch druk 
Mijn vingertoppen
Schrijven mijn daden

                        

Fantaseer over een kennis en je hebt er een vriend bij.

                        

Eenzame mensen bestaan er haast niet meer. Hoeveel virtuele vrienden kun je hebben op HYVES of FACEBOOK.  ( helaas wonen velen ook niet echt in de buurt en kun je daar geen kopje suiker van lenen)

xc2xa9 Gedichten en teksten: Ivar Wakker

                                                                           

Hyves1

Hyves_2

                                                                            

Facebook

xc2xa9 Illustraties van Internet

Dit bericht werd geplaatst in NIJEVEEN. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s