10 november 2009:

Weer fijn naar het werk gegaan. Ik had gisteren nog wel even gexc3xafnformeerd i.v.m. de Mexicaanse griep  bij ons thuis. Onderweg de regen getrotseerd. Minder nat dan gedacht kwam ik aan. De afwaskar opgehaald en het dienblad met shakes  gepakt. Het waren er weer wat minder. Twee voor de afdeling waar ik vandaag werk en de rest( 6) voor een andere afdeling.
   Het werk ging voorspoedig. Het werd rond 10 uur alleen opeens erg druk in de huiskamer. Een ravalidante was jarig en zij trakteerde op gesorteerd gebak. Alle revalidanten die geen therapie hadden (
10), de verpleegkundigen van deze afdeling(3) gingen aan tafel. Koffie inschenken en gebakjes uitdelen. Natuurlijk werd er ook gezongen. Ook ik deed mee. Toen werd ik uitgenodigd aan tafel. Dit keer gaf ik gehoor. Mijn collega was de administratie aan het doen en ik had eigenlijk niets te melden.  Dus kon ik best in de huiskamer blijven. Ik hielp ook nog even mee met het neerzetten van wat steoelen rondom de twee tafels, vulde de koffie bij etc.  Eenn heerlijk stuk taart had ik dus bij de koffie. Een soort hazelnootkwarktaartje. Sonja Bakker kon me vandaag gestolen worden. Zondigen mag best eens…Fijn met een aantal mensen gesproken. En verder geluisterd naar de verhalen die gevoerd werden.

Tegen 11:00 uur gingen de meeste revalidanten naar therapie of hun slaapkamer. Even stoom afblazen (tot rust komen). Ik ruimde de tafel af. Er bleven nog wat mensen zitten dus ik kon de twee tafels niet handig schonmaken. Daarom ging ik maar even naar mijn collega. De verpleegpost zat vol. Ik ging naar de andere ruimte, daar staan de computers en zat mijn collega dus ook. Ik vond het fijn dat de deur dicht ging. Ook ik kon wel wat rust gebruiken, want ik voelde de indrukken door mijn koppie dwarrelen.

Ik vertelde over het koffie drinken en dat ik klaar was met mijn werkzamheden. Mijn collega vond het erg leuk van mij dat ik er bij was gebleven. Op mijn vraag of ik nog wat extra’s kon doen, antwoorde ze dat het voorraadkastje in de keuken wel uitgepakt en schoongemaakt kon worden.
Even na elven liep ik naar de huiskamer terug. Er zaten nog steeds mensen aan tafel. Dus begon ik met het uitruimen van het voorraadkastje. Allerlei potjes en suiker en thee  e.d. zette ik op het aanrecht. Daarna pakte ik een emmertje sop en nam de draaiplateau’s af, daarna de wanden en bodem vanbhet kastje zelf. Het blijft lastig dioor de beperkte ruimte en bewegingsvrijheid. Toch lukte het me de klus op tijd te klaren. Want daar kwam de schone afwas! Mijn collega zou het kastje weer inruimen, dus daar hoefde ik me niet om te bekommeren. Vlug het emmertje sop leeggegooid. De borden , bekers, glazen, kopjes en bestek van de kar. Op de serveerwagen geladen en weggeruimd in de keukenkastjes. Toen ik daar mee klaar was, was ook mijn collega zover. Samen dekten we de tafel.
Tot morgen!

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s