9 november 2009:

Mexikaanse_griep

Deze website is niet besmet hoor, lees gerust verder.

Sinds enige tijd waart er wereldwijd een ziekte rond: de Mexicaanse griep. Uiterst besmettelijk. Een nieuw virus, dus geen medicatie vor handen. Paniek. Bij ons in huis niet. Mijn vrouw, werkzaam in de gezondheidszorg, bekijkt het genuanceerd. Geen zorgen, gewoon beter opletten qua hygixc3xabne. En krijg je het, waarschijnlijk is ons lichaam er tegen betsand. We zijn tenslotte gezond van lijf en leden en vallen niet in de risico-groep. Toch heeft afgelopen vrijdag het virus ons huis bereikt. De dag erna zelfs een tweede geval in 1 huis!  Mijn vrouw en ik kunnen dus nu echt voor beide kids gaan zorgen. Geen reden tot paniek. Alleen het onbekende… Wat vaker vragen hoe zij zich voelen,een keertje extra temperaturen met de aangeschafte oorthermometer. Wel wat zorgelijk. Dus toch maar met de dokter contact opgenomen. De telefoniste vertelt ons dat het toch hoogstwaarschijnlijk de beruchte Mexicaanse griep betreft. We zijn dus gewaarschuwd. Kinderen goed voorzien van zorg, eten en drinken. Bij benauwdheid en sufheid contact opnemen met de dokter. Gelukkig is het niet zover gekomen tot nu toe. Maar toch…
Mijn vrouw is toch aan het werk gegaan, het beleid is veranderd. Ik heb toch even contact gezocht met mijn werkgever. Ook ik kan morgen gewoon aan de slag, mits ik geen  griepverschijnselen vertoon. Ook heb ik nog even gebeld met de huisarts. Ik krijg volgende week een vaccinatie en ik vroeg me af of dit geen kwaad kan als er rondom je al griep heerst. De vraag was te ingewikeld en ik werd verzocht om bij twijfel te kijken op de site van het RIVM. Navraag leverde mij geen antwoord op.

http://www.rivm.nl/cib/themas/nieuwe-influenza/index.jsp

http://mexicaanse-griep.startpagina.nl/

http://www.gezondheidsnet.nl/de-mexicaanse-griep/artikelen/2156/5-vragen-over-de-mexicaanse-griep

Ministerievws

U hoort de komende tijd vast meer over de beslommeringen hier in huis. deuren en ramen gesloten houden. Alleen mijn vrouw en ik komen buiten. Niemand mag ons huis betreden. Wel lekker rustig zo. Tijd voor een boek of zo.

                                                                                    

Boek_5

Abrahams mes; Norjfjxc3xb6rj, xc3xbcttar M.[vert. uit het IJslands: Willemien Werkman]
Een historicus probeert een eeuwenoud geschrift te bemachtigen dat bekend staat als het Boek van Abraham, de gemeenschappelijke voorvader van zowel joden, moslims als christenen.
   Deze eerste thriller van de IJslandse auteur leunt qua thematiek en opzet op de boeken van Dan Brown. Ook zijn hoofdpersonen opereren in een soortgelijke setting: een professor, de recherche en de CIA. Het op te sporen object is het Boek van Abraham, een eeuwenoud handschrift dat in 1947 bij de vondst van de Dode Zeerollen is meegenomen door een medewerker van de CIA. De Ierse historicus James Donnelly krijgt van zijn vriend een cryptische aanwijzing waar het Boek van Abraham zich, na 11 september, in New York bevindt. Ook de New American Century, een rechtse denktank in de Verenigde Staten, blijkt grote belangen te hebben om deze oude handschriften in handen te krijgen. Het boek begint wat uitgesponnen, maar wordt gaandeweg spannender. Het verhaal grijpt terug op het verhaal van Abraham die zijn zoon Ismaxc3xabl en diens moeder (een slavin van zijn vrouw Sara) wegstuurde en zijn zoon Izaxc3xa4k offerde en daarmee op de eeuwenoude strijd tussen islam en christendom, die tot op de dag van vandaag voortduurt. Voorkennis van dit gegeven is wenselijk. Voor mij is dit het mooiste boek van deze schrijver. Het verhaal beslaat 10 uren, weet niet echt of dit in realiteit zou passen.  Hopelijk is het punt waar het in het verhaal om draait in de echte politiek en gelofsverschillen er meer toenadering komt.

Boek_6

Het verloren symbool; Brown, Dan
Opnieuw raakt professor Robert Langdon, deskundige op het gebied van sektes en satanische genootschappen, betrokken bij een avontuur vol geschiedenis, codes en intriges.
   De nieuwste roman van de inmiddels meer dan bekende schrijver van ‘De Da Vinci code’, het boek dat wereldberoemd werd door de verfilming ervan, en van ‘Angels & demons’, in het Nederlands vertaald als ‘Het Bernini mysterie’ (ook verfilmd). Ook dit boek is inmiddels beoordeeld als briljant en vol verrassende wendingen; het beslaat een vertelde tijd van twaalf uur. Opnieuw raakt professor Robert Langdon, deskundige op het gebied van sektes en satanische genootschappen, betrokken bij een avontuur vol geschiedenis, codes en intriges, niets is wat het op het eerste gezicht lijkt. De lezer wordt meegevoerd in een maalstroom aan ontdekkingen, onthullingen en mysterieuze gebeurtenissen.

Boek_7

De Walpurgis nachtmerrie : thriller; Baudewyns, Benny
Een Vlaamse journalist komt op het spoor van een vreemde zaak als een onbekende man hem vier foto’s in handen speelt.
   De Vlaamse journalist Niel Berteele komt op het spoor van een vreemde zaak als een onbekende man hem vier foto’s in handen speelt. Naspeuring leert hem dat het om foto’s gaat die tijdens de Tweede Wereldoorlog genomen zijn in fort van Breendonk, een Duits gevangenenkamp. Als hij verder gaat graven, ontdekt hij dat er mensen zijn die dit koste wat kost geheim willen houden. Zijn naspeuringen leiden hem naar Gstaad en Thailand, naar een grote kunstroof en naar een aanslag in 1944 op een hooggeplaatst persoon. Maar bovenal wordt duidelijk dat er een zieke geest rondloopt die zijn leven besteedt aan het wraak nemen op drie jongens die hij al sinds zijn jeugd als zijn vijanden ziet. Baudewijns heeft weer een intrigerende en meeslepende thriller geschreven, knap van structuur, gedegen qua historisch onderzoek en met unieke achtervolgingsscxc3xa8nes van 43 jaar. Meer dan 600 pagina’s die je geen moment laten verslappen met boeiende personages en inspelend op de gedachte dat er in Belgixc3xab toch wel veel vreemde dingen gebeuren.
Lastig is het dat het in het Vlaams is geschreven, soms moet je dus even nadenken wat er wordt bedioelt.  Werkwoorden, voorzetsels en uitdrukkingen zijn een punt van lezersaandacht.

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Een reactie op 9 november 2009:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s