12 oktober 2009:

Crisis in Nederland: THE GOGO’S ZIJN OP!!!!!!!!!!!!!!

Afgelopen donderdag deed mijn vrouw rond zes uur nog wat boodschappen. Het eindbeddrag was iets van xe2x82xac14,= Zij pakt haar portemonnee om te betalen. Vraagt de dame achter de kassa haar niet of ze gogo’s zou willen hebben, maar komt met de mededeling: " Mevrouw, de gogo-actie duurt weliswaar tot en met a.s. zaterdag, maar de gogo’s in onze winkel zijn helemaal op. Daarvoor onze excuses. Zou u eventueel ter vervanging een poster van de gogo’s willen hebben?"
Mijn vrouw, blikt nog verbloost. Wij sparen deze dingetjes alleen nog voor een neefje en het kind van een collega, dus het doet haar totaal niets. Maar wat doet het blijkbaar met andere mensen. Er klinkt een gonzen van stemmen bij de kassa’s:
"Er zijn geen gogo’s!!!Er zijn geen gogo’s!!!Er zijn geen gogo’s!!!HELP, Wat nu?!!" Paniek bijna, het is nauwelijks te bevatten. Hoe leg je dat uit aan het trhuisfront, aan je (klein)kinderen, buurkinderen of wwet ik niet wat voor verzamelaars.
Mijn vrouw verlaat de winkel met slechts haar boodschappen, maar ziet ook mensen het pand verlaten met inderdaad een poster – of meerdere. En sommigen zelfs met een lege doos, waar de gogo’s in verpakt zaten!

De C1000 bij ons had ook al dranghekken moeten plaatsen, waarachter de kinderen konden gaan staan om te vragen of zij de gogo’s mochten hebben van de klanten die uit de winkel kwamen.
Het is toch niet te geloven!
Als er nu eens dagen geen brood was of zo, maar gogo’s ach, ik, als volwassene, kan het me niet voorstellen blijkbaar. Gaan de kinderen nu dus ook slecht slapen en verveelt rondhangen op de bank.? erdrietige mails en briefjes naar de leverancier schrijven? Een vlaag van wanhoop bij een opgroeiende generatie?
Natuurlijk zijn er mensen die niet zoveel hebben, maar soms hoop ik gewoon op een kort moment van crisis. Zijn we weer, met zijn allen met onze neus op de feiten gedrukt dat we soms keuzes moeten maken.
Hadden sommigen dat ook maar met de keuze van de bank gedaan, maar daarover misschien later meer.

Gogoos

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

3 reacties op 12 oktober 2009:

  1. A look at things from other people’s ideas, the activity of mind to know other people who never have to worry for their future.

  2. Geen pijn, geen palmbomen, geen doornen, geen troon, geen gal, geen glorie, geen kruis, geen kroon.

  3. Groei en verandering zijn de wet van alle leven. Gisteren antwoorden zijn ontoereikend voor de problemen van vandaag —- net als de oplossingen van vandaag niet aan de behoeften van morgen te vullen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s