9 september 2009

Een bijzondere datum vandaag – 9/9/09. Voor mij een gewone werkdag.  Met frisse moed begonnen. weer zoals iedere dag de afwaskar, fruitsalade en shakes opgehaald en weggeruimd. Ook de andere afdeling verzorgd.  Alles liep gesmeerd. Voor mij althans. Op xc3xa9xc3xa9n afdeling, waar mijn collega afwezig was, liep het m.i. wat achter. Gaf daarom hier wat meer aandacht aan het tempo van mijn werkzaamheden aldaar. Zorgen voor een schone  tafel, volle kannen, genoeg kopjes etc.  Ik pakte mijn rustmoment wat later, gaf de revalidanten toch ook de nodige aandacht.
Vlak na 11:00 uur ontstond er een "probleem". Ik had de afwaskar uitgeruimd en de serveerwagen opgeladen. Komt mijn collega tot de ontdekking dat het de kar van de andere afdeliong was. Maakt toch niet uit zou je zeggen. Toch wel, nu heeft de de ene afdeling misschien wel teveel borden of te weinig bekers of andere zaken gekregen. Heb de kar op zich omgeruild en nam toch ook maar wat plastic lepeltjes  voor de jam en het broodmes mee van de andere kar. Opgelost.

Op de afdeling waar ik vandaag eigenlijk de meeste tijd rondloop was niet veel meer te doen. Op de andere afdeling bleef er niets over dan het helpen met tafel dekken. Gelukkig ging dat ook al snel, want dat deden we dus gewoon samen. Zo was ik tegen 11:30 uur al klaar.  In mijn achterhoofd ging het seintje wel van: SOEP.

Nog even wat gesproken aan tafel met enige revalidanten, was ik toch bijna de tijd weer vergeten! Rap naar het restaurant.  De soep opgehaald. Franse groentensoep. Het gerecht naar boven gebracht, voorzichtig in- en uit de lift. Elke afdeling een bak. Op xc3xa9xc3xa9n afdeling is een vrouw die bepaald vlees niet eet en zij had dus een ander soepje in een afgedekte kom. Ik lever ook die af en vertel daarbij voor welke dame de soep was. Ze was nog niet in de huiskamer, maar ze zou vast gevonden worden. De volgende dag vroeg ik er naar en het was zeker gelukt.

Mijn collega vroeg zich nog wel af, waarom dit Franse groentensoep heette. Ik vertelde haar dat het misschien gekruid was, of met croutons. Of bedacht ik adrem: het zijn jeu-de-boule-balletjes-gehakt!

Bon apetit! Eet lekker!

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s