8 september 2009

Vandaag een andere manier van werken? Wel met de checklist. Ben benieuwd of dat resultaat oplevert. Hoe vaak check je? Het risico is dan dat je dingen die je vergeet toch nog vlak voor vertrek moet doen of moet doorschuiven naar een volgende dag. Heb wel de indruk dat ik nauwkeuriger werk. Loop wat vaker mijn werklijst door en kijk ook wat vaker naar de koffietafels. Kan ik echt niet iets bijvullen?

Nog steeds prima weer, dus zonnig gestemd aan de slag. Op de afdeling hoor ik dat er op xc3xa9xc3xa9n der afdelingen een huiskamerbijeenkomst is. Het verzoek of ik de afwaskar dus voor 10:00 uur wil brengen en uitruimen. En de serveerwagen ook wil opladen. Maak eerst de afwaskar en serveerwagen van deze afdeling snel in orde en ga direct weer naar beneden om de daad bij het woord te voegen. Snel naar boven – geen praatje met een revalidant – de kar  uitruimen en de ander kar opladen. Geconcentreerd werken. Gelukkig helpt mij collega ook wat.  De bijeenkomst kan  om 10:00uur beginnen. De andere huishoudelijke taken moet ik nu dus na 11:00 uur doen.

Weer terug naar de andere afdeling. Daar het vuil weggebracht, oudpapier weg. Vuile was  in de desbetreffende bak ( waszak). Schone dweilen, lakens en theedoeken pakken.
Snel een overleg met mijn collega. Zij gaat afgezonderd de administartie bijwerken. Ik vul de koffiekan en theekan bij, ruim wat vuile kopjes  weg. Neem da tafels af. Suikerklontjes bijvullen.

De huiskamer en computer krijgen een natte doek. De planten hun vocht. Krijg het er zelf ook warm van. Veeg het zweet van mijn voorhoofd. Neem mijn rustmoment nu om half 11. Samen met mijn collega de lekkere koffie van beneden gehaald. Snel even de checklist doorgenomen. Vink gelijk wat dingen weg. Leg haar uit dat ik na de pauze op de andere afdeling aan de slag ga.

Eeerst op haar afdeling nog even de koffietafel nagezien. Wat kopjes erbij zetten op het blad, vuile kopjes en glazen weg.
Op de andere afdeling is de huiskamer al geruime tijd leeg. Mooi, ruimte voor mij. Snel een bak met sop gepakt. Een droge doek gepakt. Planten krijgen water. Computer reinigen, afsoppen  van de tafels, stoelen, vensterbanken en het dressoir. Peper en zoutstelletjes afnemen. Alles ruim op tijd klaar. De schone vaat weggeruimd en opgeladen. Ik hoef eigenlijk niet de tafel te dekken dus heb ik nu mooi tijd om een praatje te maken. Ook op de ander afdeling nog weer wat  afgesopt. Ook daar het zout en pepervat schoongemaakt.  Dat is dus extra, streep ik straks weg voor de donderdag!

Hier ook de serveerwagen volledig  ingeladen en de schone vaat in de kastjes. Helpen met tafeldekken.

Klaar. eerst nog even de checklist afvinken, ook de taak voor een later moment kan er af. Houd ik dan tijd over voor iets anders.
Het lijkt dat ik
hier in hoog tempo werk, maar dat is niet zo hoor. Tussendoor houd ik oog voor een contactje met een ravalidant, doe ik het rustig aan. Een kwestie van  structuur aanbrengen, wat moet eerst, wat kan later. En je krijgt het ook in de vingers merk ik. Het is bekend terrein.

Mijn tijd zit er op. Mijn collega zie ik pas volgende week weer, want zij neemt een aantal dagen vrij.

Beneden in de hal omntmoet ik een oud-revalidant. Het gaat hem goed. Hij is vrolijk gestemd en verteld het een en ander. Ik had hem enige tijd terug zien sporten en ik gaf hem er complimenten over. Verder heeft hij nog geen activiteiten ondernomen met ander revalidanten, want dat was hij van plan; beeldhouwen o.a.
Wel had hij te horen gekregen dat drie  mensen, die ik ook "ken" thuis een TIA gehad hebben. Vervelend voor hen, zijn ze toch weer een tijdje uit de running. Helaas verloopt de periode van- of na herstel ook niet altijd gladjes. Mogen ze de kracht vinden de draad weer op te pakken en de moed niet te verliezen.

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s