1 t/m 3 september 2009:

De R in de maand. Qua temperatuur nog steeds zomer. Een nieuwe week.
Wat later vertrokken van huis, maar blijkbaar fiets ik toch wat harder dan gedacht. Halverwege stop ik toch nog even. Kijk naar de vorbijrijdende auto’s en zie hoe zij zich gedragen in het verkeer. De xc3xa9xc3xa9n heeft haast en rijdt veel te hard. Een ander doet kalmpjes aan of weet niet goed de weg. Roept blijkbaar veel reacties op, want er wordt flink geclaxoneerd. Ik blijf rustig en stap weer op mijn fiets.In de spoelkeuken ontdek ik dat alle afwaskarren nog bij de afwasmachine staan. Nog niet schoon. Een medewerkster verontschuldigt zich en geeft aan dat het wat later wordt. Over een kwartier is het wel klaar. Ik open de deur van de koeling en zie gelukig al wel een blad met shakes, fruitsalade en speciale voeding staan. Die neem ik toch alvast maar mee. Boven zet ik alles in de koelkasten van de respectievelijke keukens. Ik meld mijn collega wat er aan de hand is en zeg haar dat ik alvast wat andere dingetjes doe. Bij de kluisjes gekomen sta ik voor een afgesloten deur. EEN NIEUW SLOT MET CODE. Bij mijn collega vraag ik hoe ik binnen  kom. Er was iets ontvreemd, vandaar deze maatregelen en ook iedere maand een andere code. Ik berg mijn jas en tas op en doe mijn badge op mijn shirt. In mijn broekzak stop ik mijn tusendoorje, voor bij de koffie.
IK loop weer naar de afdeling en ruim er wat vuile was op, breng het oud paier weg en pak schoon linnengoed. Ook de vuilniszakken ruim ik op. Pak direct ook wat schone theedoeken, dweilen en lakens. Het kwartier lijkt me nu wel om.  Neem de vuile afwas dus naar beneden en haal de schone vaat op. Ik ruim, eenmaal weer boven – met de lift gelukkig – de kar af en berg het een en ander op de serveerwagen en in de kastjes. Daarna loop ik naar de andere afdeling waar ik vandaag werk. Daar ruim ik ook het een ander op.  Ook de schone vaat haal ik weer op en ruim dit in.

Dan is het tijd voor koffie… het valt me nog mee wat ik allemaal gedaan heb. IK merk vaak dat als iets niet loopt zoals gewend ik uit balans raak. Nu weet ik het aardig zelf in te vullen en de rust te bewaren. Met mijn collega spreek ik door hoe ik het vorige week vond gaan. IK ben positief gestemd. Zij ook. Na de pauze doe ik wat huishoudelijke dingen in de twee huiskamers. Maak een praatje, ruim wat op, maak wat schoon. Vul wat koffiekannen bij, of thee natuurlijk. De computers maak ik schoon en geef de planten water. Op xc3xa9xc3xa9n afdeling mag ik donderdag wat planten  verpotten. Hopelijk heb ik nog wel groene vingers?
De schone vaat komt weer boven, dus uitruimen. Serveerwagen vol zetten met borden, glazen en bestek. Daarna de tafels gedekt. Een prima dag.

De week al weer bijna door het midden geslagen. De afwas staat gelukkig weer compleet gedaan. Naaar boven en de shakes in de koeling. Naar mijn  kluisje. IS DE CODE NU AL VERANDERD? Ja, een nieuwe maand. Ik denk na en ga logisch bekijken wat de nieuwe code kan zijn. Dat is dus niet het geval. Toch maar een collega geraadpleegd. Ze volgen een ander logisch systeem. Ik ruim de schone afwas op en wil naar beneden lopen. Krijg ik van mijn collega te horen dat ze te horen kreeg dat ik soms wel eens wat vergeet of nalaat om te doen. Met name het bijvullen van kopjes en glazen in de huiskamer. Ook de suiker en lepeltjes moet ik wat vaker gaan bijvullen, want ze grijpen mis. Ik schrik, maar er wordt me een oplossing aangeboden. IK ga werken met een checklist. Dan kan ik mijzelf controleren of een collega kan dit doen. Een beetje aangeslagen ga ik toch weer aan het werk. De rest van de dag loopt alles op rolletjes. Ik kijk zelf al wat vaker in de huiskamer of er nog genoeg kopjes en zo staan.
Aan het einde van de ochtend haalde ik de soep op in het restaurant. Bamisoep met balletjes van rundergehakt. Eet smakelijk

De laatste werkdag alweer. Gisteren kreeg ik de checklists al via de mail. Ik liep van de fietsenstalling naar de spoelkeuken. Nam de juiste kar mee . Toen naar de koeling. Daar stond een blad vol met shakes! Blijkbaar meer revalidanten aan de shakes of het fruit. De spullen opgeruimd en naar mijn collega gelopen om te vragen naar een checklist. We spraken er nog over. We kwamen samen tot de slotsom dat het beter was hier volgende week mee te beginnen.
Weer terug naar de andere afdelingen en daar mijn wekzaamheden vervolgd. Een collega maakte me er op attent dat het de bedoeling was dat ik tussen de pauze en elf uur de plamnten kon verpotten. Er waren war nieuwe plantjes gekocht en deze moesten bij ander plnanten in de bakken gezet worden. Had ik groene vingers? Zou het lukken? Vast wel.

Na de pauze maakte ik eerst mijn werrkzaamheden af die gepland stonden. Daarna evalueerde ik de week met mijn collega. Ook werd de chcklist doorgenomen. We namen ook de wensen van de toekomst wat door. We zitten echt op  xc3xa9xc3xa9n lijn. Ze drukte me op het hart dat het echt goed gaat. Soms doe ik iets dan wel niet of niet zo goed, maar dat zegt niets over de algehele indruk.

Ik liep naar de plantenbakken en schepte de aarde er uit. Wroette wat met de plantjes in plastic potten. HOE KRIJG JE DIE ER TOCH UIT? ZEKER ZONDER DAT DE STENGELS BREKEN OF DE WORTELS BESCHADIGEN? Na wat kneden lukte het toch. De planten in de respectievelijke kuiltjes gezet.Wat aarde er om heen gegooid en aangedrukt. Toen de plantenbakken afgeborsteld. Ook zette ik ze op hun plaats op het dressoir. Een prachtig gezicht! Mijn vingers waren inmiddels niet groen, maar zwart van de modder. Handen wassen en borstelen. Daarna de vloer en tafel afgeborsteld en mijn collega nam het af met een doekje. Rondom de grote spiegel die aan de muur hangt, heeft zij gedroogde hop gehangen. Het ruikt een beetje naar bier. Zo wordt het hier ook een beetje huiselijk en gezellig.
Op de andere afdeling hielp ik met het inruimen van de serveerwagen en legde tomaten en komkommer op wat borden voor bij de lunch. Ook had ik nog de tijd om de serveerwagen in de olie te zetten. Zo glimt het aluminium weer mooi!

Een week vol ervaringen.

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s