29 augustus 2009

Tussen de middag werd ik gebeld en kreeg de heer Haasjes aan de telefoon. Ik ken hem i.v.m. de krantenwijk van mijn zoon. Deze laatste kreeg de complimenten, want de kranten worden op tijd bezorgd. De abonnees waarderen dat, zo wist de depothouder te vertellen. Ook onze zoon merkt dat af en toe tijdens het bezorgen. Een glimlach, "een goede morgen", een opgestoken hand zegt vaak genoeg. Mijnheer Haasjes belde eigenlijk over de geboortedatum en deze gaf ik hem. Toch spraken we samen verder. De beller vroeg mij of ik de krant reeds gelezen had. Ik antwoordde bevestigend, want na het ontbijt en de afwas is dat het eerste wat ik dagelijks doe. Het ging om het artikel in het katern REGIO. Het ging over het organiseren van een fiets/tourtocht rondom het IJsselmeer( tour d  ‘IJsselmeer).

Tour_d_ijsselmeer_2

Ik  antwoordde dat ik daar alleen de kop van had gelezen.  De man zei mij dat hij de organisator was en vertelde iets over de tocht op zich. Hij vroeg mij zelfs om mee te doen. Ik zei hem dit wel te willen, maar het niet zo goed te kunnen. De drukte – met een grote groep op de fiets en de afstand is voor mij iets lastigs.  Ook sprak hij nog over zijn zonweringsbedrijfje. We wensten elkaar een goed weekend en hingen de telefoon op de haak – tegenwoordig gaat dat niet meer zo.
Mijn interesse was gewekt dus ik las het betreffende artikel. Het boeide mij wel. Rondom het Ijsselmeer – de voormalige Zuiderzee. Een flinke afstand – 275 kilometer of 400 want dan ga je ook langgs de Noord-Hollandse kust ( A’dam, Purmerend, Hoorn).  Leuk ook dat het weer in ere herstelt wordt.
Mijn dichtersbloed begon te borrelen en ik zette snel wat woorden op papier. Ik stuurde het naar de organisator en ik voegde daar nog mijn complimenten bij. Natuurlijk vroeg
ik tevens of er misschien iets meegedaan zou kunnen worden – bijvoorbeeld plaatsing op de internetsite:

http://www.tourdeijsselmeer.nl/Welkom.t

Nog geen uur later kreeg ik de  organisatior weer aan de lijn. Hij waas zeer content met de woorden. Het had hem geraakt. Waarschijnlijk wordt het nu geplaats in het draaiboek ( ik denk routeboekje ) , al met al een hele eer.

Met gekromde rug,  over het stuur gebogen
En groupe om het IJsselmeer
Fietsen tegen de elementen
Mederijders, dus geen enkele tegenstand
Vanuit Zwolle naar het Noorden
Door de polder, de voormalige zee
Over de dijk, naar de dromedaris van Enkhuizen
Oostwaarts via afsluitdijk
Naar het land der Friezen
Het water van elf steden
nog niet bevroren
Op de dunne bandjes 
Naar het zuiden
Over de meet
275 kilometer in de benen
Een hele tour
Kon dat maar elk jaar!

xc2xa9 Gedicht: Ivar Wakker

                         commercie                

http://www.haasjes-zonwering.nl/

Kever_haasjes

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s