17 augustus t/m 21 augustus 2009:

Deze hele week vat ik maar weer samen.

Ik merk dat ik ontspannen ben, Hoef minder neer te zetten op papier of computer. Voor mij alleen maar een goed teken, voor u valt er helaas minder te lezen. Of zou ik last hebben van een writersblock?

17 augustus is voor mij al lange tijd een bijzondere dag. Helaas zou ik ook kunnen zeggen…het is namelijk de dag dat ik een ongeluk kreeg. Een moment die je niet kunt wegdenken.  Toch ben ik er minder mee bezig als de afgelopen jaren.

18 augustus – was de verjaardag van mijn oma van moeders kant. 
Vandaag voor mij weer een dag om aan het werk te gaan. De laatste dag van het oude werkschema.Vandaag kon dus alles nog op de automatische piloot – ik dacht het niet te kennen, maar op deze werkplek lukt het me toch om een x-aantal taken als vanzelf uit te voeren. Komt toch voort uit het leuk vinden van de werkzaamheden en de ontspannen sfeer die er voor mij heerst. Ik weet natuurlijk niet of mijn collega’s en de revalidanten ook zo ontspannen zijn.  Ik ervaar aleen wat positieve spanning bij het aangaan van nieuwe taken.

Vogellanden

Deze week gaan er een aantal mensen naar huis, voor hen heel positief. Voor mij toch een beetje afscheid. Met hen bracht ik namelijk de eerste periode van mijn werk door. Met hen had ik ook wat meer contact, omdat zij in staat waren een goed gesprek te voeren. Zij toonden ook belangstelling voor mij.

Exc3xa9n van de mensen heeft zijn gebit volledig moeten trekken.Vandaag moest het gebit gepast worden. Helaas kwam de persoon in kwestie onverrichterzake terug. De gegevens waren verwisseld. Wat links moest, was rechts gebeurt en omgekeerd natuurlijk ook. Nog wat langer met een lege mond rondlopen en lastig eten. Toch vind ik het niet de verantwoordelijkheid van deze man om te controleren of iets klopt. Vorige week in het ziekenhuis maakte ik hetzelfde mee met mijn kamergenote. Zij moest gedurende dag een x-aantal injecties krijgen in armen en benen. Dit gebeurde kloksgewijs. De verpleegkundige begon met de rechterarm zo zei ze. Maar ik zag direct dat het de linkerarm van de patixc3xabnte was. Later sprak ik met de gexc3xafnjecteerde en zij meldde het de verpleegkundige bij de volgende injectie. Op papier is het toen nog goed gekomen hoor. Maar in het verleden is zo ook al vaak genoeg het verkeerde been afgezet… Controleer de verpleging en overleg met hen wat ze doen. Je rechterhand is die waar de duim links zit…

19 augustus. Vandaag met het nieuwe werkschema gewerkt. Ik had het gisteren al ontvangen en besproken met mijn naaste-collega. Thuis had ik het een aantal keren nauwkeurig doorgelezen en had ik gekeken of het qua tijd in te plannen was. Ik kon me er wel in vinden, ik kon meer als ik dacht en was telkens op tijd klaar. Dus vanaf heden krijg ik in ierdergeval te maken met twee afdelingen op een ochtend. Ook kan men een beroep op mij doen bij het vervoeren van revalidanten. IK zal nog wel de weg beneden moeten leren kennen, maar wellicht weten mensen wel waar zij heen moeten en hoef ik hen alleen maar te begeleiden of te duwen… Best spannend en verantwoordelijk. De huishoudelijke taken zijn verder niet veranderd. Alleen wat anders verdeelt over de drie dagen dat ik werkzaam ben. De eerste tijd zal ik dus wat op mijn briefje moeten kijken, maar het zal wel snel wennen. Op elke afdeling hangt overigens ook mijn schema, zodat ik het tussendoor kan raadplegen. Ook kan ik het schema nog desgewenst wijzigen. Bijvoorbeeld om het werkbaarder te maken  voor mij.
Ik dacht dat ik mijn taakjes niet tijdig gedaaan kreeg, maar dat viel op deze dag niet te bespeuren. Ik ervaar op de woensdag wat tijdsdruk, omdat ik de soep moet halen. Heb dus maar tot 11:50 uur –  echt de tijd om boven bezig te zijn. Ook gesprekken moet ik tijdig afronden. Vandaag was het heerlijke kippensoep – de dame van het restaurant vertelde mij dat de kip er nu niet alleen was overgevlogen. Ik gaf dit op alle afdelingen door. Eet smakelijk men tot morgen!

20 augustus. Exc3xa9n van mijn collega’s bleek afwezig. Ze was in haar been gestoken door een insect. De enkel was gisteren al behoorlijk dik geworden…Bij het ronddelen van de shakes en fruitsalades ontdekte ik dat ze er niet was. Vandaag zou ik niet op haar afdeling werken – nieuwe werkschema weet u nog. Op de andere afdelingen vertelde ik dit en bedacht dat ik misschien toch ook wat kon gaan doen op die andere afdeling. Hier was men nog niet geheel opgestart ( er zaten nog mensen aan het ontbijt ). Kon ik de verpleegkundige misschien ergens mee gaan helpen gedurende de ochtend? Misschien kon ik wel tafeldekken voor de lunch zo rond 11:15 uur? Mijn twee andere collega’s vonden dit erg goed bedacht, complimenten steek ik in mijn zak en zet ze soms op mijn hoedje! Ze zouden het aan mijn zieke collega doorgeven, want zij begeleid me nog steeds. Pluspunten dus!

Toch heerlijk,ontspannen gewerkt. Telkens denkend wat ik kon gaan doen, was er voldoende koffie/thee, lepeltjes, suikerklontjes of melk? Zat de mand met vuile was al vol?  Kon ik het oud- papier misschien wegbrengen? Etc. DE vaste werkzaamheden deed ik automatisch ook. Wel even kijken of ik het op de juiste afdeling deed en of ik al dan niet al eerder deze week gedaan had. [Overlapping van het oude en nieuwe werkschema].

Na nog een aantal goede  gesprekjes met mensen van de twee andere afdelingen zat mijn werkweek er al weer snel op.
Zoals bedacht heb ik dus op de mij bekende afdeling de tafel gedekt en de verpleegkundige zo behoorlijk geholpen en ontlast. Ook bleef ik wat langer – melk inschenken, stoel aanschuiven, melkpak openen etc. Eet lekker allemaal en tot volgende week!

                      

HOE KAN IEMAND
DIE
UIT BALANS
IS GEBRACHT,
REKENEN
OP STEUN
VAN TWEE KRUKKEN?

                

Enige tijd geleden was ik benaderd via internet door een medewerkster Revalidatiecentrum "De Hoogstraat". Ik kende het zelf wel, want ik was er ooit 4 weken opgenomen. Alleen is men in de loop der jaren verhuist van de bossen in Leersum naar de stad Utrecht. Men wilde graag reacties van mesen die ooit hadden gerevalideerd. Ik schreef haar een korte geschiedenis en van de 5 gedichten, zij er uiteindelijk ook 2 geplaatst.

http://www.dehoogstraat.nl/

http://www.dehoogstraat.nl/uploads/9xOMlWpaSuhX4UBVByLnkg/cvTXdR1Rh5_6LcIU1h4rgw/ODH80.pdf

Op bladzijde 11 staat mijn verhaal met twee gedichten:

Gedicht_op_de_hoogte

   Exc3xa9n  gedicht heb ik speciaal voor "OP DE HOOGTE" GESCHREVEN

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s