12 en 13 augustus 2009:

Vandaag heerlijk gewerkt. Ik was weer veel op mijzelf aangewezen, maar ik verveelde mij niet. Op de andere afdelingen was ook wel wat te doen, dus kon ik hier een helpende hand toesteken en daar wat schoonmaken. Dan weer iemand van koffie voorzien. Een praatje hier en daar. En de soep halen. Vandaag weer de heerlijke tomaten-groentensoep. Eet smakelijk en tot morgen.

Toen ik thuis kwam, werd ik verwelkomd door vrouw en jongste zoon. Ze waren het winkelcentrum in geweest en hadden bankrekeningen voor hem en zijn oudere broer afgesloten. Maar in  een kledingzaak hadden ze mooie shirts voor mij gezien. In de aanbieding! 1/3 van de prijs. Na de lunch en afwas  gingen mijn vrouw en ik dus kleding kopen en naar de bibliotheek. Twee mooie overhemden ( 1 gestreept en 1 roze!) en twee mooie polo-shirts. Ik liet mijn vrouw de biep nog even zien en ik legde haar het een en ander uit. Na de verbouwing staat niets meer zoals  eerst. Zij ging al snel naar huis en ik struinde nog wat rond. Met een paar mooie titels en bestelde boeken ging ik ook naar huis.

Na de thee vertelde mijn jongste zoon dat zijn broeken hem niet meer pastten. Hij groeit enorm de laatste tijd en dat was ook te zien. Korte pijpen. Dus mijn vrouw gaat met hem twee broeken halen in de binnenstad. BIj een ons bekende winkel. Twee mooie gladde spijkkerbroeken voor een mooie prijs.

De volgende dag valt de post in de bus. Zit er een kaart van die winkel bij.

NU KORTING VAN 10 EURO     –    op de hele collectie!

IK lees dat en ik ben direct ontregeld. Het merk broeken van mijn zoon staat er ook bij. Hadden ze ons dat gisteren niet kunnen vertellen, of desnoods de korting alvast geven. We hebben tenslotte ook een klantenkaart. IK overleg met vrouw en kind.  En besluit te bellen. De winkeljuffrouw reageert aardig. Maar daar kunnen we niet aan beginnen en zovoort. Ik blijf ook vriendelijk en zeg haar dat het toch vreemd vind. " Wij weten wel dat er korting aan komt hoor, maar niet wanneer" Ik leg haar uit dat de broeken gisteren gekocht zijn en dat de aanbieding tot 20 september duurt. We komen eigenlijk niet echt nader tot elkaar. Ik zit niet echt krap bij kas, maar 10 EURO is toch welkom. Uiteindelijk hang ik op en krijg het voor elkaar dat ik met de kaartjes van de broeken en de kassabon en mijn klantenkaart nu kan langskomen om het tientje te krijgen. Mijn zoon en ik  zoeken alles bij elkaar, mijn vrouw keert de prullenbak om. Alles is gevonden. OP de fiets naar de winkel. Uiteindelijk krijgen we het geld. wel wordt er nog vreemd gekeken op mijn oude kassabon, want er was al 25 euro betaald middels een kadobon. Gelukkig deed men hier niet lastig, want ik zou dat toch ook vreemd hebben gevonden. Je spaart er tenslotte zelf voor.

Toch een warme douche!

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s