29 juli 2009:

TERUG VAN VAKANTIE.

Na drie weken meld ik mij weer op het internet. Heerlijk met het gezin en familie weggeweest. Naar het mooie  Italixc3xab, de prachtige Marche. Even ten Noorden van Toscane. Mooi weer – beter als vorig jaar, want toen was het soms te warm, aardige bewoners en een boeiende omgeving. Ook de Adriatische zee is in de buurt en dat biedt heerlijke verkoeling en ontspanning.

Hier een kaart die ik verzond vanuit en plaats in de buurt.

Senigallia_2

Digitaal en per mail kreeg ik de kaart vandaag retour. Afkomstig van xc3xa9xc3xa9n van mijn internet-contacten.
Naar aanleiding van de tekst die ik op de kaart had geschreven, is dit op internet gezet. Een hele eer.

Retour naar dit station
Is toch een andere reis
Wisselen actie en rust
Lekker af.

xc2xa9 Ivar Wakker

Ik gaf hier mee aan dat ik al eens op deze plek was geweest, maar dat het toch wel meer inhoud heeft. Omdat je al veel weet, gaat er weinig tijd verloren met het zoeken naar een winkel enzovoort. Ook een aantal plekken die je erg graag wilde bezoeken, maar waar je eerder niet aan was toegekomen, krijgen nu een vooraanstaande plaats in de agenda.

http://machinistlog.nl/cgi-bin/weblog_basic/index.php?p=881

De schrijver van de column heeft er zo ook wat eiegn invulling bij gegeven. Allemaal erg boeiend.

Voor mij heeft het woord retour nog een ander lading. Momenteel werk ik namelijk als vrijwilliger op het revalidatiecentrum De Vogellanden. Een plek die ik ook nog bezocht om zelf beter met mijn beperking om te leren gaan.
Nu, enige jaren later, werk ik er! Trots ben ik dan ook.  Veel recalidanten die ik nu van koffie en thee voorzie, waar ik een praatje mee maak, vertel ik wel eens over mijn geschiedenis. Hen geeft het kracht om te kijken hoe ver zij kunnen komen. Toch moeten zij ook leren accepteren dat BETER DE VIJAND IS VAN GOED. Kijk maar naar je mogelijkheden en niet naar dat wat je niet (meer) kunt.

                                 

Een andere bijdrage van mij staat een moment eeder op de zelfde webpagina:

http://www.machinistlog.nl/pageID_8206774.html

Hier gaat het over het geheugen:

Nare zaken
Die je wilt vergeten
Zijn dingen die
Je toch niet wist

xc2xa9 Ivar Wakker

Het is te hopen dat we met elkaar de mooie momenten in ons leven veelvuldig mogen herbeleven in een droom , een gedachte of een praatje over die ervairing, het uitzicht, het gevoel e.d.

                         

Nu weer aan de slag! Met plezier, moet ik toegeven.

Gisteren kwam ik er dus weer.  Veel revalidanten waren vertrokken. Voor hen waarschijnlijk iets positiefs. Ze kunnen , evt, met poliklinische therapie, naar huis terugkeren. Fijn weer in het huis waar je woonde, samen weer onderdeel van de samenleving worden, samen bij het gezin, familie of partner.  Toch waren er nog wat mensen die ik nog kende. Enkelen zag ik in een andere hoedanigheid. Exc3xa9n van hen loopt nu met een driepoot-stok. Heeft de electrische rolstoel verlaten. Ik heb zelfs gezien hoe er vanuit een stoel kon worden opgestaan! Ik heb een applaus ten gehore gebracht. Ik zei dat het een gevoel van trots moest zijn! Het werd beaamd. Toch hoorde ik ook enig negatief nieuws. Bij iemand waren er complicaties opgetreden, deze persoon moest dus langer blijven, een ander had een terugslag gekregen en liep een heel stuk moeilijker dan 3 weken terug. Het is te hopen dat deze mensen, toch de kracht vinden om te kijken of er nog iets te verbeteren valt; of dat ze tevreden moeten zijn met wat er nu mogelijk is.
Ik pakte in mijn werk de draad weer op. Het was voor mij erg fijn om te zien dat ik nog veel onthouden had. Vaak heb ik namelijk wat last van "het vergeten". Als ik dingen enige tijd niet doe, moet ik het eerst weer opzoeken in mijn geheugen. Blijkbaar ben ik er beter in geworden! Of doe ik mijn werk op een meer ontspannen manier.

Vandaag, maar ook gister nog afscheid van enige revalidanten meegemaakt. Ik schudde de hand en wenste ze alle goeds.

Exc3xa9n van hen boeide mij in het bijzonder. Enige weken geleden – het was ook woensdag – spraken we over SOEP. Er zou weer soep gegeten worden en we vertelden elkaar welke soep we dachten dat er geserveerd zou worden. We hoopten allemaal op tomatensoep, want die vonden we het lekkerst. De revalidant maakte mij er attent op dat soep niet zo positief is als het lijkt. Ik vroeg waarom dan. Hij reageerde: "Wat is soep ?"  Ik zei dat het vlees, boullion en groente door elkaar was. Hij reageerde snel, "Ja, door elkaar; mijn hoofd is ook doorelkaar." Ik moest hem gelijk geven, hij kent mijn persoonlijke verhaal. Ook  mijjn hoofd is door elkaar geschud, heeft zich gelukkig deels hersteld. Signalen komen nog wel op de juiste plek, maar alleen via een omweg. daarom moet ik voor een aantal dingen de tijd nemen. Sommige dingen kan ik niet ( autorijden). Maar schrijven en dichten en daar over nadenken, gaat beter als ooit!

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s