17 juni 2009:

Vandaag een aantal onderwerpen tegelijk.

Ik merk dat ik beduidend minder tijd over heb, omdat ik nu drie ochtenden werk. Positieve ervaringen stapelen zich op om later vanuit mijn brein verwerkt te worden tot verhaal of gedicht.

Het werk bevalt mij uitstekend. Dat moge ook wel blijken uit de positieve reacties die ik op de werkvloer ontvang en zie. Ook de revalidanten ervaren mijn komst als een aanwinst. Er is nu in iedergeval altijd xc3xa9xc3xa9n persoon aanwezig in de huiskamer. Hier kun je dan mee praten over koetjes en kalfjes, maar soms komen ook serieuze onderwerpen aan de orde. Ook kan er een beroep op de medewerker gedaan worden bij het inschenken van een kop koffie of thee etc.
Gisteren had ik de huishoudelijke taken snel voor elkaar. De afwas was snel ingeruimd en ik kon ook de vuile vaat al weer terugbrengen. Na de koffie en het praatje met mijn begeleidster, waarin o.a.nog wat klusjes werden besproken, ging ik gemotiveerd aan de slag. Gauw de boel afgestoft, vuile kopjes weg etc. Ook nog even geveegd, want na het ontbijt was de schoonmaak hier nog niet aan toe gekomen. Gelukkig was er op dat moment niemand in de huiskamer, zodat ik mooi overal eenvoudig bij kon. Ook de computer even van buiten gereinigd…stel je voor dat ik de harde schijf effe leeg…Ha, ha…maar niet dus. Tegen 11:00 uur kwam de afwas van beneden en deze kar heb ik leeg geruimd op de serveerwagen en in de keukenkastjes. Mijn collega was nog niet klaar met de administratie en dus ruimde ik oud-papier, vuile was op. Ook pakte ik wat schone doeken, servetten en dweilen uit de linnenkamer, zodat de verpleging niet mis kon grijpen.
Met mijn collega heb ik toen de tafel gedekt. Beneden at ik mijn brood in het restaurant en daarna hebben we gexc3xabvalueerd. Positief.

                              

Vandaag enthousiast naar het werk gefietst. Er was plaats in het fietsenhok en ik liep direct naar de centrale keuken. Hier nam ik weer de grote afwaskar mee. Uitruimen en de vuile ontbijtvaat mee terug. Onderweg de afvalzakken in de desbetreffende container gedeponeerd. Op de terugweg naar de afdeling zette ik het oude brood van gisteren in een emmer. Dit brood is bestemd voor de honden van een andere collega. Hierna allerlei huishoudelike taakjes alvast gedaan. Het liep gesmeerd vandaag. Rond 10:00 uur zaten mijn collega en ik al aan de koffie en had ik al veel gedaan. Na de koffie heb ik de peper- en zout stelletjes afgenomen, planten van vocht voorzien, want morgen werk ik op de andere afdeling en dat overleven de plantjes den ik niet.

Gelukkig waren er nu wel een aantal revalidanten. Ik ben er even lekker bij gaan zitten. Ik zorgde steeds dat ieder het naar de zin had. Hier een praatje over van alles was. Daar een schouderklopje, want die persoon kan nu al heel wat beter praten dan de afgelopen week. Blijdschap alom! Voor ons helpenden is dat ook fijn, want je krijgt sneller respons en een begrijpelijk antwoord. Al moet je gewoon de tijd nemen voor deze mensen. Zij zijn bezig aan hun come back. De afwaskar werd teruggebracht dus ik ruimde de vuile kopjes van de tafel af en maakte de tafel schoon. Ik vroeg of  er iemand nog iets wilde drinken. Dit was niet het geval. De serveerkar had ik snel vol geladen, want ik wist hoeveel mensen er kwamen eten. Van de 17 eters gebruikten drie personen een zogenaamd noppenbord. Een bord dat liggend op 2 vellen rubbber stevig op de tafel blijft staan;  verder is dit bord voorzien van een aantal noppen. Hiertegen leg je dan je boterham en dan kun je dit eenvoudig snijden. Makkelijk hxc3xa8. Ook aten er twee mensen op hun iegen kamer. Dit zijn mensen die prikkelarm willen eten. Ze worden door lawaai en aanwezigheid van anderen vertoord in het eten. Soms worden revalidanten bij hun opname ook prikkelarm  verpleegd. Zij verblijven dan ook overdag veelal op hun kamer. De rest van de schone vaat ruimde ik op in de keukenkastjes.

Mijn collega kwam langs en vroeg mij om een menulijst in te vullen met een mijnheer. Ik vroeg haar wat er allemaal ingevuld kon worden. Hierna las ik de mijnheer de keuzes voor. Hij was dit keer duidelijk te verstaan en kwam goed uit zijn woorden. Wat een verschil met vorige week! Het liet mij goed uitpraten bovendien en het was eenvoudig in te vullen, want hij wilde elke dag het dagmenu. Zonder extra voor gerecht of smaakversterkers. weer wat geleerd.

Hierna heb ik geheel alleen de tafel gedekt. Het tafelkleed, de rubbers, het servies, het bestek, scherp mes voor bij de noppenborden. Daarna hielp mijn collega met de rest. Zoet beleg, jam, vleeswaren en kaas.

Omdat het woensdag was, liep ik naar de centrale keuken om de soep op te halen.  Chinese kippensoep. Boven verdeelde ik de ijzeren bakken met soep over de drie verpleegafdelingen. Op mijn afdeling was het brood ook al in de mandjes gestopt en er kon gegeten wiorden. Eet smakelijk allen. Ik at mijn broodjes in het restaurant , tesamen met een kop koffie. Hierna haalde ik mijn jas op en deed mijn naamplaatje af. Deze had ik gisteren al ontvangen. Ik neem deze niet mee naar huis, want het is erg magnetisch en dat kan leiden tot beschadiging van de magneetstrip van bankpasjes.

De evaluatie was zeer positief. Ik zag het werk liggen, deed veel zelfstandig en kon goed met de revalidanten omgaan in de huiskamer.We maakten nog wat afspraken voor de volgende  dag, want dan werk ik op een andere afdeling, met ook een andere collega. Tot morgen dan maar!

                           

Vanmiddag ontving ik enige berichten per e-mail. Zo liet een medeblogger mij weten dat mijn gedicht over toiletbezoek in de trein een plaats heeft gekregen op zijn site en dat het ook in het personeelsblad komt te staan!

http://spoormachinist.web-log.nl/  

                        

Tijdens het kijken naar het aantal bezoekers van mijn weblog zag ik dat dat er een gedicht van mij opgenomen was op een andere website:

Papegaai_the_sky_is_the_limit_by_mo

xc2xa9 schilderij: Karin Muiske
http://www.muiske.web-log.nl/

Een zwart-witte vogel
Vond het leven maar wat saai
Hij zocht het avontuur
Wipte bij een schilder binnen
Landde op een gebruikt palet
Hij wentelde zich door de verf
Prachtig gekleurd vloog hij terug
Hij werd beroemd
En zelfs de mensen spraken over hem
Hij sprak hen na

xc2xa9 Gedicht: Ivar Wakker

De afgelopen nacht was ik overigens ook te beluisteren op de radio. Casa luna had dit keer het thema: muziek en verhalen. Je kon een gedicht voordragen op de radio en de gast maakte er dan muziek bij. Het lukte mij ook om de studio te bereiken per telefoon. Ik vertelde dat ik wel een leuk stuk tekst had.  Vooral ook bijzonder, omdat ik het bij een aantal tekeningen heb geschreven als zijnde een soort van strip. Het is te beluisteren via de volgende link:

http://player.omroep.nl/?aflID=9671454

Het is bijna aan het einde van de uitzending. Hier genoteerd op dindsdag maar het was eigenlijk al: Woensdag 17 juni 2009 0:00-02:00 uur. Het is
het beluisteren waard!

Zo zien jullie maar hoe vaak ik gelezen kan worden op internet! Nu zelfs te beluisteren mxc3xa8t begeleiding!

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Een reactie op 17 juni 2009:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s