5 juni 2009

Voorjaar. Mooi weer, alles is buiten… De dieren ook en dan heb ik het over de koeien, schapen en wat niet al. Het is altijd fijn om te zien. Na een tijd op stal ervaren de dieren het toch als natuurlijk om buiten te zijn. Gelukkig zien we het beeld weer terugkomen na de ziekte onder met name de koeien. Toch lijkt het wel of ze gek geworden zijn als je ze in de lente voor het eerst het gras weer ziet betreden. Een koe kan gekke sprongen maken…

Een boer moet hard werken, alles in de gaten houden…is het mooi weer in de zomer dan kan er gemaaid en gehooid worden. Is het regenachtig dan moet hij misschien toch…Het vee moet gemolken en gevoed worden. De schapen geschoren, koeien gekamd…, paarden opnieuw beslagen. Akkerbouwers moeten zaaien en bemesten, spuiten ( o nee beter van niet natuurlijk…) en dan oogsten.

Er zijn nieuwe boeren gekomen, de zogenaamde zorgboeren. Zij  werken samen met mensen met een beperking. Deze mensen kunnen voor zo’n man of vrouw nog heel wat betekenen. De g-krachten zoals
de mensen  met een beperking nu soms genoemd worden, vinden het erg plezierig om bezig te zijn. Ze vinden een stukje waardering, begrip en vooral ook beweging. Hopelijk blijft het in de toekomst mogelijk, want ik las kortgeleden in de krant dat de politiek er niet meer zo warm voor loopt.

Vorig jaar ontmoette ik bij CEREBRAAL een boerin van zo’n zorgboerderioj. Zij sprak warme woorden over haar werk en haar "personeel". Ik maakte nadien enige gedichten over het onderwerp. Gisteren zag ik via mijn teller dat er mensen van deze zorgboerderij mijn site bezocht hadden. En…MIJN gedichten staan op hun site:

http://www.zorgboerderij-molenzicht.nl/

mijn 4 gedichten staan onder de link MISSIE

http://www.zorgboerderij-molenzicht.nl/missie.html

Zorgen voor dieren
is zorgen vergeten.
Dat levert wat op
en we noemen dat oogst.
Iedereen plukt
er de vruchten van.

xc2xa9 Ivar Wakker

                  

Ook werd ik enige weken geleden benaderd door een medewerkster van een vrijwilligersorganisatie uit ELST. Zij  komen op voor de belangen van gehandicapten in de Overbetuwe.. Ik was zeer gecharmeerd. Graag wilde de medewerk(st) een gedicht plaatsen in hun maandblad/ nieuwsbrief. Ik gaf hier mijn goedkeuring voor. Ik vroeg nog wel om het toezenden van zo’n maandblad. Vanmorgen viel deze op mijn deurmat. Ik ga het maar eens lezen, want het is goed dat dit soort organisaties er zijn. Helaas blijkt het zo noodzakelijk in deze tijd van HAAST en COMMERCIE.

De link naar deze vrijwilligers organisatie is:

http://www.belangenorganisatie.nl/index.cfm?pid=CU-page-42D22244-3592-4F7F-8BE6E4C43B8FC749

De  nieuwsbrief van juni staat hier- mijn gedicht staat op de allerlaatste pagina:

http://www.belangenorganisatie.nl/LBB/files/definitiefjuni2009.pdf

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s