18 mei 2009:

DROMEN, DENKEN, DOEN. Drie werkwoorden die verbonden zijn met het leven. Denken is eigenlijk iets vanzelfsprekends. Je denkt voordat je iets doet. Sommige dingen doe je schijnbaar automatisch, maar daar gaan toch gedachten aan vooraf; denk bijvoorbeeld aan het bewegen. Dat doe je toch wel doordacht anders zou het iets automatisch zijn en iets ongecontroleerds. Maar dat is het toch niet. Het lopen van de mens, lijkt zoiets van een automatisme, maar als je dat op de automatische piloot doet, kan er toch snel iets mis gaan. Je botst dan bijvoorbeeld tegen een lantaarnpaal, omdat je afgeleid bent.
Ik persoonlijk moet bij wat meer dingen blijven nadenken, ik wijt dat aan het opgelopen letsel. Bewegen gaat in mijn geval wat bewuster, maar daarom gaat er gelukkig ook wat minder mis. Natuurlijk struikel ik ook wel eens over schijnbaar niets, maar echte brokkken maak ik al heel lang niet meer. Ook het tempo waarin ik handel heb ik wat vertraagd. De klap komt dan in iedergeval niet zo hard aan. Ha, ha.

Dromen is het verwerken van opgedane ervaringen of een voorbereiding op iets ingrijpends. Ik heb inderdaad periodes dat ik veel droom. Meestal staat er dan iets te gebeuren waar ik tegenopzie. Soms gaat het over een conflict wat is geweest. dat verwerk je dan in een geheel ander verband.

Dromen zijn ook plannen of ideexc3xabn die je hebt over de toekomst. Hoe vul je bijvoorbeeld de toekomst in? Wat zou je willen bereiken enzovoort. De laatste jaren was ik wel aan het dromen; ik wist eigenlijk best wat ik wilde: gedichten schrijven, laten zien wat ik kan en werken op een plekje waar ik dat wilde. Ik heb over deze zaken nu de regie zelf in handen genomen.  Gedichten schrijf ik tenslotte uiit eigen beweging, alhoewel er af en toe een verzoekje komt uit (on)verwachte hoek. De afgelopen week kreeg ik twee van deze verzoekjes. Men wilde gedichten plaatsen in een blad van een organisatie die zich bezig houd met revalideren.  In het ene geval heb ik enige gedichten toegestuurd en er zelfs nog xc3xa9xc3xa9n speciaal voor geschreven. Twee gedichten worden geplaatst in het blad. Later meer hierover.

Ook werd ik dit weekend benaderd door iemand die ik niet kende. De persoon in kwestie was op zoek naar gedichten omtrent revalideren. Op mijn site gekomen, werd ze geraakt door mijn woorden en mijn verhaal. Er kwam een verzoek om toesteming voor plaatsing…zo hoort dat er is tenslotte iets als copyright. Ik heb  mijn goedkeuring er aan gehecht en er volgt waarschijnlijk nog wel iets meer uit, want misschien  komt er een achtergrondverhaal van mij in een volgend nummer. Ook wordt er dan melding gemaakt van mijn twee bundels. Daar gloort weer iets positiefs achter de horizon. Ook hier volgt later meer over.

Nog een droom die uit lijkt te komen is het verhaal omtrent WERK. Morgen ga ik kennismaken met de afdelingen waar ik ga werken. Het gesprekvan vorige week is blijkbaar goed geweest. ik heb ook wel mijn best gedaan. Zo lijkt ook deze droom uit te komen…of juich ik te vroeg?  Ik zal mijn uiterste best doen in iedergeval dat moge duidelijk zijn. Dit wil ik, kan ik en laat ik niet meer los.

                   Gedichten                    

— gedenken —

In de donkerste periode
Die oorlog heet
Verschenen toch de sterren
Ze waren er zelfs overdag
Bleven dof
Er glinsterden
Slechts tranen

—dromen —

Het leven vermoeit,
Slaap geeft dromen.
Het is de kunst
Zo uitgerust op te staan,
Dat je in het leven
Dromen verwezenlijken kunt.

—  dichten —

Het lawaai van de straat
Verdwijnt om de hoek
Met de gele tram, lijn 10
Jammerklacht en
Zucht van steen en been
Klinken van achter vensterglas
Zij bivakkeren daar nog immer
Hebben de boot gemist
Bleven werkloos achter

xc2xa9 Gedichten: Ivar Wakker

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Een reactie op 18 mei 2009:

  1. marielle zegt:

    Je bent een hele creatieveling zeg. Leuk gedaan met die foto’s. Dat mijn foto tot zo veel inspiratie kan leiden :-), daar sta ik van te kijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s