15 april 2009:

LENTE. De winter voorbij? Het duurde al met al ook best wel lang voordat de kou een beetje voorbij was. We hebben geschaatst, het heeft gesneeuwd en het bleef kil. Maar sinds een dag of 10 is de kou uit de lucht. De stoelen zijn al weer gebruikt om buiten te zitten en ik heb al heel wat kilometers op mijn zadel zitten ( of hoe zeg je dat…in de benen, geloof ik). De Paasdagen was ik niet thuis en heb ik dus maar 1x kunnen fietsen – zie de vorige column op deze weblog. Maar sinds we weer op ons stekkie zijn beland, maak ik gretig gebruik van het stalen ros. Hij bokt eerst, maar eenmaal op gang dan begint het " beestje"  te steigeren. Het wil soms ook wat harder. Daar geef ik  dus maar gehoor aan. Maar ik wil ook om mij heen kunnen kijken. Zo moet ik op plaatsen waar ik mooi uitzicht vermoed, gewoon in de remmen kunnen knijpen en het tempo omlaag brengen. Ik geniet met volle teugen. De natuur is na een achterstand van 6 weken ( zo vertelde men mij op de radio ) goed bezig dit in rap tempo in te halen. Voor mijn gevoel streeft het zich voorbij! Ik kan nu beter genieten moet ik u bekennen. alles loopt op rolletjes, geen stress en leuke dingen in het vooruitzicht. Ik heb ook minder mee te torsen, want het genieten met Pasen heeft geen conseaquenties voor het gewicht gehad, want na het weekend was ik dat extraatje al weer kwijt.

Ik fietste gisteren bewust langs mijn plekkie aan de dijk. Kijken hoe het stond met de kievitsbloem. Ze zijn er weer hoor! Ik heb volgens mij zelfs ook weer witte varianten  aangetgtroffen, maar dat moet ik binnenkort maar wat nauwkeuriger bezien.

Foto0053

xc2xa9 foto: Sven Wakker

ALS HET GRAS HOGER STAAT
ALS TWEE KONTJES,
ZIE JE ZE VLIEGEN:
DE KIEREWIET,
DE VOGELS DIE TURELUURS
GEWORDEN ZIJN.
DE WILDE EENDEN,
KEMPHANEN
EN WULPSE.
PARINGSTIJD.

          

MET ZOONLIEF NAAR DE DIJK.
FIJN MET Zxe2x80x99N TWEE.
xc3x89xc3x89N ZIJN MET DE NATUUR.
DE SPIEGEL VAN HET WATER
VOERT BEELDEN VOORBIJ.
IK GEEF MIJN ZORGEN MEE.
DE MEERKOET BOUWT HAAR NEST,
VERTROUWT DE STROMING.
DE IJSVOGEL PIKT
HAAR VOEDSEL.
EEN VIS HAPT NAAR LUCHT
EN DUIKT WEER ONDER.
ER IS GELUK ALOM.
WE NEMEN HET
MEE NAAR HUIS.

xc2xa9 gedichten: Ivar Wakker

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Een reactie op 15 april 2009:

  1. Annette zegt:

    Je mag de foto wel gebruiken, hoor! Al is het alleen maar omdat je er zo netjes om gevraagd hebt. Ben benieuwd wat je ervan gaat maken. Ik kom zeker terug! Veel plezier ermee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s