9 april 2009:

Molen_2 Vanmorgen las ik na mijn ontbijt het volgende in De STENTOR:
Kap terug op korenmolen Windesheim

WINDESHEIM – De korenmolen van Windesheim heeft zijn kap terug. Gisteren is de noodkap, die er op geplaatst werd omdat de echte kap gerestaureerd werd, met een kraan verwijderd en de vernieuwde kap geplaatst.
De hele molen wordt onder handen genomen. Naast de kap wordt onder andere de molen opnieuw geschilderd, zijn de balken vervangen en worden nieuwe pleisterlagen aangebracht. De officixc3xable heropening van de korenmolen, waarvan het molenwinkeltje tijdens de herstelwerkzaamheden overigens gewoon in gebruik is, is gepland op de Nationale Molendag. Die valt dit jaar op 9 mei.

Ik heb wel iets met molens, is dat een trekje van dxc3xa9 Hollander? Ik denk dat het komt, omdat ik in Noord-holland geboren en een beetje getogen ben. Daar staan nog een groot aantal molens ( als klein kind had ik het over " molenkie "). Toch niet zo veel meer als lang gelee’, dat kon ik weten, want we hadden een molenkaart van de Zaanstreek. Deze heeft lange tijd aan de muur gehangen. Na de lunch keek ik eens naar de lucht en zag dat het wel bewolkt was, maar toch droog. Na de afwas en wat andere klusjes pakte ik toch nog maar even de fiets. Ik vind dit nog altijd 10 x beter dan de hometrainer. Ik wist niet welke route ik dit keer zou fietsen, maar omdat het vannacht geregend hgad , leek het me geen goed idee om door het natuurgebied te fietsen. Daar ligt nog wel eens wat zand en modder en bovendien de nodige uitwerpselen van de schapen ( die over de dam gekomen zijn, dan volgen er vast meer…) Dit denkende  ging ik dus de andere kant op. Zo kwam ik onder andere langs De Hogeschool Windesheim, fietste toen over de dijk in Zuidelijke richting, daarna langs de IJsselcentrale en toen zo naar Windesheim. eigenlijk wilde ik halverwege afslaan om huiswaarts te gaan, maar ik herkende de afslag niet. Toch was het heerlijk fietsen, alhoewel ik wind tegen had. Uiteindelijk door Windesheim weer naar de Wijheseweg en Noordwaarts terug. Zodoende kwam ik vandaag dus ook zelf langs de molen. ( Toeval bestaat niet) In al haar glorie stond ze daar. Ik ontdekte zelfs iets nieuws. De windvangers van een wiek zijn hol. Zo lijken het echt handen die de wind vangen!

Windesheim

Hier de bijzondere kerk van Windesheim.

Het was me het fietstochtje wel! Een flink stuk meer dan aanvankelijk de bedoeling was – ik mistte de afslag, maar nam dat op de koop toe. Blij dat ik het gedaan heb, want ik heb de molen ook weer eens gezien!

MOLEN

MET GEKRUISTE ARMEN
VANG JE MET GESLOTEN HANDEN
DE WIND.
JE KRACHT GEVEND,
HET WERK TE DOEN,
WAARVOOR JE ER BENT.
DE AREN VERMALEN
TOT BROODNODIG PRODUCT.
BOOMSTAMMEN  ZAGEN
TOT HAPKLARE BROKKEN.
WATER
AAN HET LAND ONTTREKKEN,
ALS POLDERMODEL.
JE ZORGDE VOOR HOLLANDS WELVAREN.
NU EEN BAKEN IN HET LAND.
NET ALS JE WIEKEN
ZOEVEN IN DE LUCHT,
WUIF IK JE
TOT ZIENS.

xc2xa9 Ivar Wakker

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Een reactie op 9 april 2009:

  1. Martine zegt:

    Ivar………………… je gaat toch zeker niet je voeten afknippen omdat je niet de dichter des vaderlands geworden bent?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s