23 februari 2009:

TOILET EN HYGIxc3x8bNE. Vorige week keek ik naar het Jeugdjournaal, ik fietste op de hometrainer de grammen er af. Daar kwamen de schooltoiletten aan de orde.  Het ging er om dat thuis de wc’s te schoon en netjes waren. Ook werd ontraden om de toiletruimte thuis gezellig te maken. Kinderen zouden op school niet naar de wc willen, omdat het er niet zo uit zag als thuis. Ik vond het een erg vreemd bericht. Het leek wel een vervroegde 1 april grap.
De uitzending van het jeugdjournaal is te beluisteren en te zien op de volgende link:

http://player.omroep.nl/embed/aflevering/8926450

Het gedeelte over de toiletten staat voorbij het speaker-logo.

Ik heb de toiletten op school altijd vies gevonden. Ik kon gelukkig staande plassen, maar de grote boodschap deed ik thuis. Op de school van mijn kinderen is het ook niet echt schoon te noemen. Alleen al de geur.  Men beroept zich op een verouderd riool, maar xc3xa9xc3xa9n van mijn kinderen heeft wel eens een bacterixc3xable infectie opgelopen, ondanks "normaal toiletgebruik’. Zij werden gedwongen tot een zittende toiletgang, om vieze wc-brillen en druppels naast he toilet tegen te gaan, maar van mij hoefden zij daar geen gehoor aan te geven.
Een bezoek aan het toilet sluit je af door het netjes achter te laten. Druppels op de rand of grond veeg je eventueel weg en de remsporen borstel je weg. Ook trek je goed door en je verlaat het kleinste kamertje pas nadat je goed hebt gekeken of alles weg is. Zo ben ik opgevoed en ik heb hetzelfde mijn kinderen geleerd.
Ik ben in het verleden ook wel eens ziek geweest door gewoon toiletbezoek op een camping – *** drie sterren zou de camping hebben.
Stel je toch eens voor dat ik het toilet thuis er net als op school uit liet zien: geen wc-papier neerhangen, eventueel 7 lege rolletjes rond laten slingeren. Een ondergepieste vloer, bruine sporen in de pot. En een kraantje dat continu open staat. Eventueel nog wat bruine vegen door het hele kamertje heen vegen. NEE, geen denken aan! Leer ieder om het netjes te houden. Het begint bij de jeugd.

In het verleden heb ik in de schoonmaak gewerkt. Ik hoefde daar gelukkig alleen het afval te doen en te stofzuigen, maar collega’s lieten me vaak zien hoe vies de toiletten konden zijn. Ontlasting zat echt overal. In de 17 jaar dat ik er gewerkt heb, troffen we dat in de wc-pot, er naast, op de wc-bril, op het plafond, de deur enz. De schoonmaksters moesten het toch allemaal maar opruimen.  Het verbazende was vaak dat de vieze toiletten alleen voor kantoorpersoneel toegankelijk waren. Gek hxc3xa8? Hoe hoger opgeleid, hoe viezer. Laten ze dan thuis gaan…

Toilet
Stel je eens voor dat ik het er thuis zo moest uit laten zien, zodat mijn kinderen ook op school  van de wc gebruik zouden gaan maken! Nee hoor, bij mij thuis is het altijd schoon en citroentjes fris!

                               

SOMS
VOEL IK EEN PRIKKEL
OM
MET MIJZELF TE ZIJN,
ME AF TE ZONDxe2x80x99REN.
HIER,
ALLEEN,
LAAT IK
MIJN HOPEN VAREN.
DAAR,
HEB IK ECHT
BEHOEFTE AAN.

xc2xa9 Ivar Wakker

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Een reactie op 23 februari 2009:

  1. Muis.. zegt:

    BRRRR…
    Ik werk ook in de schoonmaak ( ziekenhuis) maar zo erg heb ik ze gelukkig nooit aangetroffen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s