22 februari 2009:

LAND en WATER. 2009 is uitgeroepen tot het Darwin-jaar. Hij is de bedenker van de evolutie-leer. The survival of the fittest. ( Het overwinnen van de sterkste). Er zijn ook mensen die geloven in de schepping. God liet op de derde dag al het water samenvloeien. Het water noemde Hij de zee en het droge noemde Hij land. Ik moest aan dit alles denken toen ik op mijn computer wat foto’s bekeek. Ook mijn woonplaats ligt aan het water ( IJssel en Zwarte water) en wordt ook doorkruisd door menige sloot of beek. Ook kent de binnenstad haar grachten. Als ik op de fiets spring, zet ik graag koers naar een natuurgebiedje vlakbij. Hier is de strijd tussen water en land goed  te zien. Er zijn een aantal dijken aangelegd, daar fiets ik dan over of langs. Aan xc3xa9xc3xa9n kant is dan vaak het water, terwijl aan de andere zijde het land ligt. Op xc3xa9xc3xa9n plek is het water en het land bijelkaar gebracht en hier is de strijd altijd volop gaande. Je kunt het wel zien op de volgende foto:

P4200317_3

Hier zien we het origineel: gesnoeid riet temidden van water. Veel verticale lijnen van de rietstengels, maar in het water zien we deze weerspeigelde lijnen wat vervormen door de stroming van het water. Ook zien we gebroken lijnen door het snoeien. Ik heb er enige details uit gehaald en deze verwerkt tot nieuwe patronen:

Yijfjv 

Ytyffg

Ook heb ik geprobeerd om iets herkenbaars te zien in al deze wirwar:

Man_vanuit_het_riet

Hier is het detail waarin ik iets zag, een mensfiguur.

Bushalte

Zij wachten hier op de bus.

                            

RIETLAND
NIETS LAND
WATER, PLANT.

Ben overigens benieuwd of het water ons nog eens tot de orde roept en ons weet te overweldigen, door de zeespiegelstijging is schijnbaar de nood aan de man.

DE MILIEUACTIVISTEN
HEBBEN GELIJK GEKREGEN.
HET IS NU TE LAAT:
DOOR DE ZEESPIEGELSTIJGING
ZAKT DE ZON
EERDER IN DE ZEE.


xc2xa9 Foto, fotobewerking en gedichten Ivar Wakker

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s