17 februari 2009:

BOOM, BOMEN, BOS, DOOR DE BOMEN HET BOS NIET ZIEN. Als ik op het internet aanwezig ben, struin ik als het ware door het woud van informatie. Er valt genoeg te zien. Verhalen, foto’s, tekeningen, filmpjes. Vaak is er een teveel. Met een beetje pech komen ook de nodige advertenties via popups binnen of verandert je cursor in een willekeurig wezen. Om toch van die verrassingen verlost te zijn, heb ik enige favoriete pagina’s. Met de makers van deze sites heb ik ook regelmatig contact. Ik plaats zo af en toe een reactie bij iets dat zij geschreven of geknutseld hebben. Of ik maak van hun prent een nieuw werkje. Ook de nodige gedichten bij een afbeelding voegt volgens mij iets toe. Heel vaak vind dit waardering en is er toch sprake van een soort van band. Gister had ik ook een foto gebruikt om er iets totaal anders van te maken. Deze verkregen collage paste ik weer in een column en het WERK is weer compleet. Ik kreeg toestemming om dit te plaatsen op mijn site. Twee leuke reacties van de maakster zag ik als beloning. Ook vandaag heb ik weer, via een foto op haar website, een eigen werkje gemaakt.

Lopend door een bos wordt ik altijd een heel ander mens. Soms voel ik mij weer het kleine kind, rennend over een pad vol gevallen blad. Struikelend over verborgen wortels. Vol ontzag opkijkend naar de boomkruinen. Of kom ik slenterend tot rust. De sleur ontvlucht en op adem komen door op ritme van de bomen te inhaleren. Direct ook een frisse neus, door de dennengeur. HEERLIJK.
Vaak heb ik oog voor details. Dingen die je nauwelijks ziet in een groot bos kun je zien door er naar op zoek te gaan. Planten, bloemen, vogels, paddenstoelen, vlinders, bijzondere vergroeiingen van takken, structuren in boomschors. Te veel om op te noemen.

Op de ze site  http://dulkie.web-log.nl/  zag ik een mooie foto van een kijkje in het bos. Het origineel ziet u hier:

Marielle_pagina
De zon valt tussen de takken door naar het tapijt van bladeren.

Marielle_deelvan_het_geheel_verklei
Een deel van het bos wat betoverd lijkt.

Marielle_detail_2
In de wirwar van takken meen ik iets te zien!

Marielle_vlinder
Waarschijnlijk een nachtvlinder, omdat bonte kleuren ontbreken.

Marielle_resultaat
Het eindreslultaat is een vlinderbos, zie ze dwarrelen!

Nauwelijks zichtbaar
Door verkregen kleur
Schuilt hij overdag
In kieren vol schaduw
Maar bij het licht
Van sterren en maan
Brengt hij zichzelf
Voor het voetlicht
Zijn laatste vlucht
Het felle licht brandt
Is dat wat mot?

xc2xa9 gedicht en bewerkte foto’s Ivar Wakker

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

2 reacties op 17 februari 2009:

  1. Geert zegt:

    Ik heb een paar jaar bij de Verkenners gezeten. Helaas kwamen mijn knoopjes altijd los. Het gevolg was dat ik het hele pionierwerk op m’n kop kreeg. Gelukkig wisten ze op de EHBO goede knoopjes te leggen zodat het hechtdraad stevig op mijn schedel bleef zitten.

  2. marielle zegt:

    Je bent een hele creatieveling zeg. Leuk gedaan met die foto’s. Dat mijn foto tot zo veel inspiratie kan leiden :-), daar sta ik van te kijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s