16 februari 2009:

HET GEHEEL is meer dan de som der delen. Een organisatie of organisme bestaat uit enkele onderdelen. Compleet is het een functionerend ding. Als er iets ontbreekt of er een conflict is tussen enige onderdelen, dan begint he te haperen en levert het minder op. Dan haalt het de maximale levering niet. Ook is bekend dat iets zo sterk is als de zwakste schakel is. Als xc3xa9xc3xa9n element niet sterker is dan …stel  5 . Dan is het onmogelijk om het volledig maximale te behalen. Kan een kabel, gevlochten uit meerdere staaldraden 1000 kilo dragen, dan kan bij xc3xa9xc3xa9n slechte draad nooit meer de 1000 kilo gedragen worden. Het is zelfs zo dat als je dit lang wel laat gebeuren, ook de "goede "draden extra slijtage gaan vertonen. Met het gevolg dat het risicovol wordt dit lang te laten voortduren, want je verwachting is dat het wel lukken zal. Je zal maar onder de container lopen die juist getild wordt door de slechte kabel…
Ik moest hier aan denken toen ik aan het knutselen was met een foto. Het stelt een aantal orchdxc3xaben voor. Samen een mooi boeket. Maar ook een bloem bestaat uit verschillende delen: stengel, blad, kroonblad, stamper, meeldraden. Samen een moi geheel.

Hier het origineel:

Orchidee_httpdulkieweblognl_2
Een aantal ochidxc3xaben als boeket. Te vinden op de volgende website:  http://dulkie.web-log.nl/
Ik heb verschillende delen uit het geeel genomen en deze onderdelen ook weer bewerkt. In een andere combinatie is het een toch een mooie combinatie en krijg je een mooie collage:

Bloem_motiefje

xc2xa9 Ivar Wakker


Ieder mens is een deel van een groep, een organisatie, een straat, een woonplaats etc. Bedenk het volgende:  "Ook al lijkt het zo dat het best functioneert zonder uw bijdrage/ aanzezigheid, het zal nooit helemaal het maximale halen als toen u er wel bijhoorde." Hopelijk gaat men u missen in de toekomst en komt de organisatie op de beslissing terug u weg te sturen. Het is overigens ook zaak omstanders te waarschuwen dat u geen deel meer bent van het geheel… Er zouden slachtoffers kunnen vallen. Denkt u nog maar aan de container van 1000 kilo die aan de kabel hing.

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Een reactie op 16 februari 2009:

  1. marielle zegt:

    Mooie overwegingen zijn dat Ivar. Inderdaad is alles en iedereen altijd een onderdeel van een groter geheel. Nu moeten we er allemaal nog eens wat moois van zien te maken ;-).
    Leuk die collage.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s