27 januari 2009:

GEVAAR. Dit kun je onderkennen. Er is genoeg om bang voor te zijn of of om in iedergeval alert op te zijn, zodat je er geen slachtoffer van wordt. maar als je in het dagelijks leven niet al te veel risico’s neemt en voorzichtig doet, kan je niet zo veel overkomen.  ik moest hier aan denken toen ik een foto bewerkte. het bracht me op een ideetje voor een fotobewerking in combinatie met een tekening en daarbij een passend verhaaltje.

Ik bezocht een aantal websites, opzoek naar een mooi plaatje om te bewerken of een gedicht om te lezen. Ik kwam terecht bij het woord TOUW. Ik vind dat mooi om te zien, zeker in combinatie met een knoop – daar had ik al eens over geschreven op deze weblog. GOOGLE vond het een mooi  plaatje:

Touw_3

Een touw biedt vaak redding of houvast, zeker als je er een goede knoop in legt.Toch ben ik niet met dit plaatje aan de slag gegaan, misschien iets voor later. Ik werd gelokt door de volgende foto:

Voeten

Twee voeten, het stond allemaal op de volgende website:

http://www.bloggen.be/an/archief.php?ID=41

Ik kopieerde het naar mijn computer en ging er mee  aan de slag in PAINT. Ik knipte er xc3xa9xc3xa9n voet vanaf:

Voet

Hier is vast iets van te maken:

Zwemmen_ontspanning_vraagteken
Zwemmen blijkt niet zo ontspannend te zijn als gedacht!
Toen ik dit resultaat zag, moest ik denken aan een leuk voorval uit mijn jeugd. Dit heb ik ook al eens geplaatst gekregen in de krant:

LACHEN OM EEN HANDICAP

Het was zomer 1980,  mijn neef  logeerde bij ons.  Mijn neef  heeft aan xc3xa9xc3xa9n hand slechts zijn duim en een verdikt kootje van zijn  wijsvinger, de rest had hij verloren door een ongeval op jeugdige leeftijd.
  We waren op een mooie zomerdag in de dierentuin en we hadden de grootste lol. We waren flink melig en maakten elkaar steeds gekker en mijn ouders en broers en zussen deden ook mee.
Zo kwamen we in het aquarium terecht waar allerlei mooie vissen te zien waren. Mooi gekleurde vissen, de sidderaal met zijn stroomstoot en nog wat bijzondere vissen. Zo kwamen we op een gegeven moment bij een bassin. hierin zwom een grote school vissen die er niet zo mooi gekleurd uit zagen. Het waren zelfs gevaarlijke vissen!
Mijn vader voelt met zijn hand in het water om de temperatuur te voelen, mijn neef had al gezien om wat voor vissen het ging en zei mijn vader dit niet meer te doen, want er zwommen piranhaxe2x80x99s. Deze vissen zien er heel onschuldig uit, maar in grote scholen zijn ze zeer gevaarlijk voor dier xc3xa8n mens. Zij eten je met huid en haar op!
We keken met zijn allen vol ontzag naar de vissen. Het was weer tijd voor een grapje of gevatte opmerking. Ik en mijn neef stonden  nog wat te staren in het water met de piranhaxe2x80x99s, toen een moeder met een jongetje van  ongeveer zes jaar bij ons kwam staan. Het kind was erg nieuwsgierig en vroeg aan zijn moeder om wat voor vissen het ging. De moeder had de begeleidende tekst  blijkbaar paraat, want ze wist het kind van alles te vertellen en vertelde dus ook over het gevaar van de vissen. Ze tilde het jongetje op zodat hij alles goed kon bekijken en ze waarschuwde hem, niet de handen in het water te doen ,omdat je anders gebeten zou kunnen worden. 
Dit was het moment van een grap. Mijn neef zei heel serieus tegen de mevrouw: xe2x80x9cIk wou dat ze dat ook tegen mij zeiden de vorige keer, en hij liet zijn hand zien waar hij enige vingers mist. De mevrouw in kwestie schrok enorm, werd lijkbleek en pakte haar kind onder de arm en verliet in looppas het aquarium. Wat hebben wij met elkaar toch gelachen om de handicap van mijn neef!

( De Stentor   En nu ikxe2x80xa6 d.d  20 september 2006 )

Zo zien jullie maar hoe voorzichtig je toch moet zijn. gevaar schuilt soms in en kleine hoek.

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Een reactie op 27 januari 2009:

  1. Martine zegt:

    Ivar………………… je gaat toch zeker niet je voeten afknippen omdat je niet de dichter des vaderlands geworden bent?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s