29 december 2008:

De kerstdagen zijn voorbij. Het was weer een gezellig samenzijn. Met natuurlijk lekker eten. Mijn vrouw en ik zouden Sonja een paar dagen vergeten. Een keer zondigen is niet erg.De eerste kerstdag waren we thuis. Heerlijke brunch met een lekker croissantje, kerststol, een gekookt eitje en een glaasje jus d’orange. Na de afwas een lekker kopje koffie met eem mocca-tompouce. Tussen de middag geen lunch, maar wat lekkere nootjes en chips. We speelden en paar spelletjes JENGA. Dat is een houtje uit een opgebouwde toren halen en deze weer bovenop leggen zonder dat de toren instort. Daarna een spel echt met zijn vieren: BIG BRAIN ACADEMY – hier wordt er gekeken welk team uiteindelijk het slimste is.Zo wordt hier gerekend, de logica getest, het inzicht etc. Erg leuk maar soms verraderlijk lastig. De geheugentest vond ik wel lastig. Toch won mijn team.Erg gezellig zo.


’s Avonds aten we een maal van 3 gangen:

  • gerookte kip op een bedje van veldsla met daar overheen een coktailsaus en geroosterde pijnboompitjes,
  • het hoofdgerecht bestond uit aardappeltoefjes in een knapperig jasje, kalfsentrecxc3xb4te met daarbij een roomsaus met verse paddestoelen en sperziebonen of spruitjes met gebakken spekjes en voor mij dan nog heel speciaal de cranberrycompxc3xb4te.
  • Toe hadden we een tiramisu-taart met amarettoslagroom en chocolade-spikkels en een lekkere bonbon.

Kortom lekker genieten.

De tweede dag aten we bij de schoonfamilie. Lekker onbeperkt WOKKEN. Dat mocht ok de pret niet drukken.

De zaterdag na kerst zijn we met zus, zwageren neef naar de dierentuin geweest. Dat was een belevenis. Wel fris, maar leker rustig en dan kun je de dieren goed zien. Ons kleine neefje genoot met volle teugen en wij genoten van hem bovendien.

De zondag daarop zijn we naar het Noorden afgereisd. Hier aten we bij mijn andere zus. Ook zouden we hun nieuwe huis kunnen gaan bekiijken, want zij bezaten inmiddels de sleutel. Ook de jongste aanwinst van de familie eiste onze aandacht op. Wat was die al weer gegroeid! Ze liet zich lekker in de watten leggen door haar ouders en liet af en toe via kreetjes wel horen of ze aandacht genoeg had of juist niet. Na de lekkere maaltijd en een tweede kop koffie zijn we weer huiswaarts gegaan.

Vandaag was het redelijk op tijd opstaan, Het huis aan kant, boodsschappen doen en een middag de stad in. Enige inkopen doen en naar de film:

Oorlogswinter_jpeg

OORLOGSWINTER – een film over een jongen in de tweede wereldoorlog – naar het boek van Jan Terlouw. Het boek ken ik uit mij jeugd. Prachtig vond ik het! Koning van katoren en Oosterschelde windkracht 10 overigens ook. Bovendien heb ik Jan Terlouw, in die tijd, ook persoonlijk ontmoet. Hij kwam met zijn dochter bij ons op school; ik zat volgens mij in klas 5 – ik heb zelfs de foto nog!

Katoren_jpeg

Oosterschelde_windkracht_10_jpeg
Het vriest de laatste nachten al aardig. Overdag rond het vriespunt. Er wordt al geschaatst op natuurijs. De ijsmeesters van de friese Elf Steden zijn al bijna bijelkaar geroepen. Er is kredietcirisis in de wereld. Het zal toch niet oorlog worden en dat we met lege magen bij de deuren langs moeten…

Gearmd loop ik met vrouw en kind richting auto. Nee, dat zal vast niet. Benzine is nog niet op de bon en volop verkrijgbaar, tegen de laagste prjis sinds jaren, Thuis wacht weer een maaltijd xc3¡ la Sonja bakker , dat is eigen keus. Slechts een beetje zwaarder geworden door het kerstfeest.

We moeten elkaar niet van de wijs laten brengen, prettige jaarwisseling en veel voorspoed in het jaar dat komt!

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s