weer een kunstje geflikt!

Het is me toch weer gelukt! Een gedichtje gcombineerd bij werk van een kunstenaar. Dit keer weer de kunstenaresse waar ik al enig contact mee heb via de weblogs. Veel van haar schilderijen zijn abstract. Daar heb ik op zich niets op tegen, maarik heb gauw het gevoel dat ik er andere dingen in zie als de maakster voor ogen heeft. De titel staat er vaak bij geschreven, maar dat lees ik pas, nadat ik alle streken op het doek bezien heb. Soms is dat ook al snel, want dan zie ik er niets in. Maar een enkel keer voel ik er iets bij en vind ik vaak wel een term die bij het werk zou passen.

Op xc3xa9xc3xa9n van haar weblogs;  http://pleysier.web-log.nl/   zag ik bij de LINK ABSTRACTEN  enige kunstwerken. De link was snel gemaakt. Ik zag er de kleuren van de herfst in. Ik voelde mijn schrijfhand jeuken en ik schreef… Enige dagen later bezocht ik dezelfde weblog, en zie daar IVAN JACOBS had een gedicht gemaakt bij xc3xa9xc3xa9n der werken. Ook hij had de herfst geroken en gezien. Ik heb mijn woorden ook toegevoegd in een kunstwerkje en dat plaats ik bij deze op mijn weblog.

De_grote_houten_dame_jpeg

De kunstenaresse heeft dit werk ( titel A004) gemaakt in 2006. Het is geschilderd met gemengde techniek op canvas. Op haar weblog is dit werk los te zien (uitvergroot), maar ook in combinatie met wat ander schilderijen met dezelfde gebruikte techniek en thema. Zeker het mooie hier is dat het ook geplaatst is in een actief werk. Het draait om en om. De site is het bekijken waard.

Dit bericht werd geplaatst in kunstwerkjes. Bookmark de permalink .

4 reacties op weer een kunstje geflikt!

 1. penseel zegt:

  Mooi geschreven, mooi zo, ik zal het morgen ook op mijn weblog plaatsen.
  Ik geef mijn abstracten nummers, omdat ik wil dat de kijker er zelf iets bij voelt.
  Dat is tenslotte de bedoeling van abstract, dat het je iets moet doen, laten voelen en je meeneemt.
  Ik heb ook figuratief werk, maar ik wil door met abstract.
  Ja ik zet alles groter van wege mijn ogen [slecht ziende] maar zal proberen het voor jou kleiner te maken
  Dank je wel erg mooi

 2. Wanneer je kunt de dingen die je wilt voelen kunnen zeggen wat je voelt als dit is een zeer gelukkige tijd te voelen.

 3. supra shoes zegt:

  A look at things from other people’s ideas, the activity of mind to know other people who never have to worry for their future.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s