VERNIEUWD

Dit is de nieuwe STARTPAGINA.

WAKKERSGEDICHTEN

                                                                                       

AL MIJN WERK HEEFT xc2xa9

NIETS MAG ZONDER TOESTEMMING WORDEN GEBRUIKT

                                                                                       

De opzet en lay-out van de WEB-LOG is vanaf heden veranderd.

Je kunt op deze pagina steeds het laatste nieuws lezen. Ook staat er vermeld of er elders binnen de web-log iets is veranderd dan wel toegevoegd.

Vanaf heden kun je per dag of over een bepaalde periode iets lezen.

Gegevens over mijn dichtbundel kunt u lezen op de link :

Het Boek.

De prijs heb ik helaas moeten verhogen.

Binnenkort komt overigens  mijn tweede bundel uit!

NATUURLIJK KUNT U ALTIJD REAGEREN OF MAILEN!!

____________________________________________

24 oktober 2008:

De bekendste paddenstoel is die van het liedje.

Dus: " Rood met witte stippen."

Ook in onze tuin

ontdekte ik vorig jaar

zo’n mystiek organisme.

DE VLIEGENZWAM:

Pa110121_3           Pa110122

De ontdekking

14 oktober 2008

_______________

                                                                                                                                                         

18 oktober 2008:

HERFST.

Bladeren verkleuren.

Wind en regen.

Bladeren vallen.

Paddenstoelen groeien.

Pa080068_10

Hier hebben we zo’n zwam.

Hij groeide langs de dijk.

Een lange steel

en een hoge hoed.

Pa110103_6

Dezelfde paddenstoel een week later.

De kraag opgezet

en een heel andere hoed.

12 oktober 2008:

Weer van alles beleefd. Enige foto’s gemaakt. En…de foto van het beeld gekregen dat ik had gezien op een website van een kunstenares waar ik contact mee heb gekregen. Ik wil hem u niet onthouden tesamen met twee gedichten die ik daarbij gemaakt heb:

Cid_000e01c92c94b575fbc0dc02a8c0n_2

IJs

gesmolten

vanuit de kern.

Gestreeld

een warme hand.

Een andere kijk

daardoor

                                 

Bombastische steen

getroffen door

de kunstenaar.

Duidelijker geworden.

De kern

zichtbaar

dat is

de andere kant.

                                                                                                                                                              

10 oktober 2008:

                                                                     

Vanmorgen was mijn vrouw ook nog thuis, samen de boodschappen gedaan en een kopje koffie gedronken. daarna vertrok zij, voor een symposium, naar het werk. Mijn huishoudelijke taken had ik allen al verricht , dus het was en  beetje lezen en luieren. Na de lunch zou ik richting stad fietsen. Het leven was al duur genoeg en ik zou wat lekkere dingen halen bij een supermarkt die ALDI(E) dingen voor beduidend minder verkoopt. Rijstwafels met chocolade en yoghurt – NEE niet beide hoor en verse kaas met bieslook en naturel.

Dus na het eten, de afwas en een stofzuigbeurt sprong ik op het zadel. Lekker kalmpjes aan fietste ik de normale route die ik vroeger naar mijn werk reed (Ik werkte 17 jaar als schoonmaker bij het UWV). Ik sloeg vlak voor dat kantoor af, want ik moest dus bij dxc3xade winkel zijn.Na enig zoeken, kwam ik op bekend terrein. Ik sloeg alleen niet rechts af, maar links, want ik wilde nog even kijken bij een bejaardenhuis. Daar ga ik in de toekomst misschien computerles geven. Nadat ik dat enigszins in ogenschouw had genomen, keerde ik terug op mijn schreden ( kan dat wel terwijl je rijdt? ) en fietste over de stoep -FOEI maar dan hoefde ik niet op de drukke weg stil te staan om aan de overkant te komen – naar de supermarkt.

Hier kocht ik de benodigdheden en stopte het in mijn rugzak. Bepakt en bezakt fietste ik door de binnenstad naar FOCUS. De mensen die ik ken, waren beide niet aanwezig –  ik had het kunnen weten, maar even mijn gezicht laten zien was ook goed. Toen fietste ik toch nog maar even naar het UWV. Zij bleken verhuisd… SNIF, het doet je toch wel wat. Nu zal ik er waarschijnloijk nooit meer binnenkomen. Ik wist wel dat dit ooit zou gebeuren maar nu toch al…ik had niet eens een verhuisbericht gekregen. Moet ik eens doen als ik verhuizen zxc3xb3u!

Ik heb ooit een gedicht over een schoonmaker gemaakt en deze wilde ik u niet onthouden:

De schoonmaker

Als velen

in lange rijen

huiswaarts keren,

betreedt de schoonmaker

het slagveld,

waar arbeidsstrijd

haar sporen,

heeft nagelaten.

Koffievlekken

en proppen gedachten.

Hij neemt,

de stof tot nadenken,

af.

Ruimt op,

wat verder ter tafel gekomen is.

Het is een dweilen

met de kraan open.

Want

na een nacht rust,

ligt er

weer genoeg

op hem te wachten.

                        

Een beetje uit mijn evenwicht fietste ik weer verder. Nog wat verder richting centrum. Ik kon nog wel eens langs boekhandel ANA SOFIA gaan. Eens kijken of hier het boekje wel de nodige aandacht had gekregen en misschien wel verkocht was.

Op eigen gelegenheid kon ik de dichtbundel niet vinden. Ik wist niet eens waar ik het zoeken moest! Bij navraag werd het mij aangewezen. In en hoekje stonden ze, met het zelfgemaakte kaartje er boven geprikt. Ik gaf mijn complimenten daarvoor. ( Je moest wel naar het plafond kijken wilde je het boekje vinden, maar toch?) 0, er bleek er zelfs 1 verkocht te zijn!

Ik vetrok, toch een beetje blij, huiswaarts en nam afscheid; "Tot na de kerstdagen." Want in het gesprekje wat we voerden, hadden we het er nog wel over gehad, dat het mischien nog wel verkocht zou worden als geschenk voor St. NIcolaas of de Kerst.  Positief blijven!

9 oktober 2008:

Gisteren en vandaag met de weblog bezig geweest. En natuurlijk ook weer wat gedichten gemaakt – voor mijzelf, maar ook in opdracht ( ja van wie eigenlijk?). Ik gaf gehoor aan wat reactie
s die ik kreeg op mijn gedichten op SCHRIJVERSWEB. En van die contacten probeer ik vaak iets vruchtbaars te maken.

Hier is een link van een website van een kunstenares.

http://pleysier.web-log.nl/

Ik vond een aantal werken zo mooi, dat ik er wel wat voor voelde om wat samen te doen in de toekomst. Bij xc3xa9xc3xa9n beeld heb ik enige gedichten gemaakt, maar helaas ben ik het plaatje van dat beeld kwijt. Ik heb de maakster gevraagd om het mij toe te sturen. Tot zo lang houdt u ook mijn gedichten te goed.

Gisteren heb ik, zoals zo vaak, een fietstocht gemaakt. Het was tenslotte lekker weer en het is goed voor de beweging, het gewicht en de frisse lucht. Ik had mijn fototoestel mee, want ik wist enige paddestoelen te staan. U krijgt deze plaatjes later te zien.

Wel heb ik bij enkele andere foto’s een gedicht bedacht:

P9030016_6

Als bij het hek

van prikkeldraad

vanuit het groen

tussen de brandnetels

de distel groeit,

dan rijst de vraag:

" Wie prikt wie het eerst? "

Het wordt nog gekker

als er

een bij neerdaalt.

                                          

Pa080085_2

Wolken trekken

het gordijn dicht

van de dag.

De zon kijkt,

rood van schaamte,

door de laatste kier.

Nieuwsgierig

naar het duister,

maar

die mag zij

niet zien.

Op tijd naar bed.

Morgen

zorgen

voor

het ochtendgloren.

                                             

7 oktober 2008:

Gisteren las ik dit op mijn weblog. Het is een reactie van een psychotherapeut  op enkele gedichten van mij op SCHRIJVERSWEB. We hebben hierna al het een en ander uitgewisseld. Ik wilde het u als lezer niet onthouden:

Reactie:

Beste Ivar,

We hebben er al over gecorrespondeerd met elkaar, maar het is inderdaad goed om er ook hier nog iets over te schrijven, zodat misschien anderen er ook iets aan hebben. Jouw ongeluk is een geluk voor veel mensen, doordat ze door jouw gedichten te lezen naar zichzelf en naar hun wereld en leven kunnen kijken en meer zien.

Ik lees je gedichten graag.

In vriendschap,

Ronald Pino

P.S. Dank voor het bericht dat je een boek van mij uit de bieb hebt gehaald. Je vroeg me naar mijn volledige naam en titel.

Hierbij: Drs. R.C.J. Pino

en voor een nadere kennismaking met mijn persoon kun je natuurlijk mijn blogspot bezoeken of mij googelen. Ik hoop nog meer met je te corresponderen.

In vriendschap, 😉

6 oktober 2008:

Van het weekend wat in de weer geweest met de weblog en mijn gedichten. Ik kwam via via terecht op een weblog met tal van mooie foto’s! Hele mooie foto’s zelfs. Zo professioneel. Prachtige natuurfoto’s en close ups.

In xc3xa9xc3xa9n fotoserie herkende ik een gedicht van mijn hand. Ik wilde deze wel gebruiken. Hier moest ik toestemming voor krijgen en dat heb ik bij deze gekregen

Druppels_zijdendraad_jpeg

Dauwdruppels hangen

aan een zijden draad.

wind van ver

beweegt het snoer.

Een druppel schuift

naar beneden,

een andere valt

in de heldere regenplas.

Ragfijn_small_seraka_photography

De foto is gemaakt door SERAKA en staat op de site:

http://seraka.web-log.nl

5 oktober 2008:

BANKZAKEN

Het is toch
wat hxc3xa8 op de geldmarkt. De hele wereld in rep en roer! Nood aan de man. Economiexc3xabn dreigden in te storten. Overheden moesten banken opkopen, in binnen- xc3xa8n buitenland. Het is blijkbaar ook doorgedrongen tot bij ons in de straat. Zo’n drie weken terug stond er een bank buiten, gewoon op de stoep, langs de kant van de weg. De eigenaar wilde er blijkbaar van af. Vertrouwden zij het niet meer? Zaten ze er niet meer rustig? De volgende dag was er van de bank niets meer over dan een spiraal,een houten armleuning en de stoep was zwart van de
asresten. Ook de boom die er vlakbij stond, moest het ontgelden. Twee takken verbrand en een groot deel van de bladeren waren zwart geschroeid

Nog gxc3xa9xc3xa9n week later stond er een compleet bankstel tegen de muur van een schuur. Nu waren deze mensen over gestapt naar een betere bank. Dat hoorde ik na het weekend. Zaterdagnacht was de boel ook daar in vlammen op gegaan. Nu was ook de belendende schuur deels verwoest, met al wat er in stond!

Vanmorgen zag ik weer zoiets. De buurvrouw van twee huizen verder sleept in haar eentje twee banken en een bijpassende stoel naar de stoep. Na twee uur kwam de ophaaldienst gelukkig al langs. En dat in zo’n rustige buurt.

4 oktober 2008:

Dierendag: ik heb een ontdekking gedaan in mijn tuin! Het is een nieuwe paddestoel!! Staat in geen enkele encyclopedie.

Paddestoel_jpeg naam: SELLA RANA IKEA

1 OKTOBER 2008:

Om nog wat meer bekendheid te krijgen, zoek ik vaak uitdagingen en informatie, zodat ik publiciteit op kan zoeken.

Vandaag vond ik op internet een speciale website voor mensen die schrijven en dichten. Dus heb ik mij dus ook direct aangemeld bij het SCHRIJVERSWEB:

http://www.yellowtown.net/schrijversweb/

Ik ben te vinden onder mijn volledige naam: ivar wakker

Nog weer een manier om mijn werk te lezen, of dat van anderen naturlijk!

30 september 2008:

Het idee om iets bij FOCUS te doen krijgt iets meer body. Heb vandaag de opzet op papier gezet en alle dagen uitgewerkt.

Ook ben ik naar het ACinkeltje geweest om de etalage te bewonderen,

want daarin ligt… MIJN BUNDEL!! Heb er ook foto’s van genomen.

Zie  de link van Interakt Contour.

29 september 2008:

Vorige week was ik in de stad om kleding te kopen, toch ook maar even gekeken bij boekhandel WESTERHOF. Helaas was er geen bundel verkocht. Met de verkoper nog over de te volgen strategie gesproken. Toch kreeg ik ze mee terug. HELAAS.

De volgende dag stond in de LeesMEE dat mijn bundels bij een aantal boekhandels verkocht werden. Bij Westerhof gaat men nu doorverwijzen – zo heb ik telefonisch afgesproken.

Vandaag kreeg ik ook de nieuwsbrief van FOCUS toegezonden. Deze is dus weer aan te klikken op de link van FOCUS.

Verder kreeg ik een stagiaire toegewezen, zij gaat mij helpen met wat plannen te realiseren die ik ga doen voor de Stichting FOCUS. U hoort nog wat dat is, maar daarvoor moet het eerst op poten gezet worden, want pas bij voldoende deelname zal het doorgang vinden.

26 september 2008:

Vandaag viel het herftsnummer van de LeesMEE op mijn deurmat. Hierin staat weer een gedicht van mij. Leuk is dat daarbij vermeld staat dat het gedicht uit mijn dichtbundel komt, welke is te verkrijgen bij boekhandel GOEDHART, ANA SOFIA en WESTERHOF ( juist gisteren kreeg ik bij Westerhof mijn bundels terug, zij verzijzen nu door). Misschien stijgt de verkoop wat, want een dichtbundel kun je geven voor sinterklaas en kerst. Het gedicht valt hier ook te lezen. En wel op de link van MEE.

16 september 2008:

Vandaag heb ik weer het een en ander toegevoegd aan deze weblog.

Zo staat er meer te lezen op:

  • de LINK van Interakt Contour – hier staat nu meer te lezen over de voorzieningen in Zwolle in het bijzonder. Ook is er te lezen dat mijn bundel "Als het leven dat je leiden moet…" in het ACinkeltje verkocht gaat worden. Er moet nog een affiche gemaakt worden, maar als het daar daadwerkelijk in de etalage ligt dan laat ik het u zeker weten via deze weblog.
  • de LINK van CEREBRAAL –  hier staat iets te lezen over www.. Dit is te lezen na de inleiding.BRAINIACSZ.hyves.nl

Hersenen

                  

Ook kreeg ik het bericht van MEEIJSSELOEVERS dat de nieuwe LeesMEE volgende week weer op de mat zal vallen. Een gedicht van mij ontbreekt ook dit keer niet! De LINK naar deze uitgave komt op de weblog te staan als het daadwerkelijk op internet te vinden is. Heb geduld.

11 september 2008:

Naar aanleiding van de activiteiten van gisteren ben ik langs gegaan bij het activiteitencentrum De POl. Hier heb ik gesproken met iemand van het ACinkeltje. Hier mag ik gebruik maken van de etalage. Hier gaat mijn eerste bundel verkocht worden! Ik vind dat meer mensen met hersenletsel, of nauw betrokkenen, maar ook gexc3xafnteresseerden zo eerder de bundel kunnen aanschaffen. WIE WEET?

Een gedicht over het ACinkeltje kun je lezen op de link van Interakt Contour op deze weblog.

10 september 2008:

Weer de eerste bijeenkomst van CEREBRAAL. Dit keer het thema Interakt Contour – wat kunnen zij voor je doen? Ook had ik voor deze avond weer een gedicht. Dat kun je lezen op de link van CEREBRAAL op deze weblog.

28 augustus 2008:

Men is een gedi
cht vergeten op te nemen in de nieuwsbrief. Vandaag is dat hersteld d.m.v. een nagezonden bericht. Natuurlijk is dit gedicht ook vanaf heden leesbaar op MIJN web-log.

             

Klik op FOCUS –> nieuwsbrief etc.

Focus_logo_4 

27 augustus 2008:      

Nieuwsbrief 5 van STICHTING FOCUS is binnen. U kunt het allemaal lezen op mijn web-log. Klik op FOCUS. Klik daarna door op de link naar de nieuwsbrief. Hier staan wetenswaardigheden op over Srtichting FOCUS.

MAAR NOG BELANGRIJKER, WEER TWEE GEDICHTEN VAN MIJ!!!

20 augustus 2008:

Hetgeen wat hier beschreven staat, beslaat wel een langere periode. Enige dagen ervoor en er na.

Afgelopen week ergerde ik me aan het gasfornuis. De knop om de oven aan te zetten is gebroken en draaide niet meer mee. Een keus valt slechts te maken door de knop te wisselen met xc3xa9xc3xa9n der anderen en dan is het uittellen om de juiste keuze te maken: oven,boven en/of onder, grill, al dan niet met hete lucht. Toch begon ik me er aan te storen, zeker ook, omdat steeds als ik de pizza’s in de oven moest doen , de pizza’s naar mijn idee te snel bruin werden. Ook begon het te ruiken. Dat kwam omdat de onderplaat vuil was. Toen dus mijn wederhelft zich ook begon te storen aan de oven en dergelijke, was voor mij de keus snel gemaakt. We kijken Nxc3x9a voor een nieuwe. Mijn vrouw was verrast, ik ben niet gierig, maar dat xc3xadk zoiets bedenken kon. Toch gingen we de stad in en we kwamen al snel tot een keuze. Een RVS 5-pits gasfornuis. Thuis nog even nameten en telefonisch de bestelling bevestigd. In de dagen die nog volgden, moest er geschuurd en geschildrd en opgeruimd worden. We zouden de klus best klaren, want mijn vrouw wilde graag schilderen en ze was het weekend toch vrij!

Zogezegd zo gedaan. Snel met zijn vieren het een en ander opgeruimd, op een andere plek gelegd, danwel weggegooid. Ook een bus verf gekocht voor het houtwerk. De latex voor de muur hadden we nog.

Ik had al aangeboden te gaan schuren, deze klus was lekker overzichtelijk en in ruim een half uur gefikst. De volgende dag het geschuurde afgenomen. Op zondag – 17 augustus – is de keuken geschilderd. Zelfs meer dan aanvankelijk de bedoeling was. Onze jongens vonden dat de deurposten naar de huiskamer ook maar grijs moesten. Het zag er fantastisch uit! Nu was het wachten op het gasfornuis.

Woensdag –  dxc3xa9 20 ste augustus –  kwamen de monteurs voor 10:00 uur voorrijden. Snel uitladen en in elkaar zetten. Gas aansluiten en vertrekken. Wij moesten zelf maar zorgen voor een stekker en dit zelf monteren, zodat ook de oven dienst kon doen.

WAT! Was onze reactie. We hebben maar niet gediscussieerd. Mijn vrouw vertelde me dat zij dat wel eens eerder had gedaan. Snel naar de bouwmarkt en binnen een half uur zat de sstekker aan het mooie gasfornuis! Ik had goed opgelet en kan het vast een volgend keer zelf!Dat was opgeknapt! En dat voor onder de 1000 EURO!

Hier nog even wat plaatjes van het eindresultaat:

Keuken_2_3

Keuken_4_2

Keuken_5

16 augustus 2008:

Het is me toch wat, dat Zwolle HOOFDstad van de smaak moest worden, ik wist niet waar we dat aan verdiend hadden. Er zijn zat gebouwen in de stad waar ik me mateloos aan stoor. Oude bankgebouwen die ik weer mooi vind, zeker historisch gezien, dreigen gesloopt te worden. Maar goed, we hebben wel xc3xa9xc3xa9n der beste restaurants van Nederland, zelfs nu mxc3xa8t hotel!

Toch las ik deze week weer iets wat mijn tenen deed krullen. Er was een dierenwinkel die gebak voor dieren ging verkopen!  Ook stond er vandaag in de krant dat huisdieren  tabletten tegen ADHD krijgen.

Het moet toch niet gekker worden! Als mijn kinderen iets niet lusten en dit zo weg willen gooien, zeg ik ze dat ze moeten weten dat er in Zwolle vast gezinnnen zijn waar niet veel te eten is. Zij leven van een minimum aan inkomsten. Vaak ook zonder hun schuld. Daar eten ze niet alle dagen vlees. En zeker geen gebak. Ook de medische zorg is voor hen niet goed geregeld.

Ook krijgen niet alle kinderen met ADHD zo maar RITALIN xc2xa9 voorgeschreven!

In Zwolle blijkt nu dus veel te kunnen.

" Over smaak valt niet te Twistvlietbruggen! "

15 augustus 2008:

Ik ben vandaag weer een aantal boekhandels langs gegaan om te vragen of ze mijn bundel wilden verkopen. Na xc3xa9xc3xa9n afwijzing had ik toch twee keer succes!!

"Tel je zegeningen! "

Mijn BUNDEL LIGT NU DUS BIJ DRIE BOEKHANDELS:

Weeshuisstraat 4

8011TZ  Zwolle

038-4216171

Steenstraat 5-7

8011TT  Zwolle

038-4229151

Assendorperstraat 79

6012DG Zwolle

038-4219802

             
                                                             

De ruggen

naar mij toegekeerd.

Toch nodigen

zij mij uit,

hen xc3xa9xc3xa9n voor xc3xa9xc3xa9n

ter hand te nemen

en ze te openen.

                                                                           

13 augustus 2008:

Tijdens gebeurtenissen komt de lachmachine altijd op gang, moppen worden bedacht. Zo ook nu.

" HET VLIEGT, IS ZWART, GEEL EN ROOD GESTREEPT EN IS SCHERP?"

    Sambal_bij_4    EEN SAMBALBIJ 

9 augustus 2008:

Nog even verder over J.P.

Gister heeft hij gesproken met de premier van China, WEN JIABAO. Hij sprak onder andere over de mensenrechten. Ook lunchten zij samen. Hierover kwam mij het volgende ter ore:

Toen het lunchtijd was, vroeg premier Wen Jiabao aan Balkenende wat hij graag zou willen eten. Balkenende reageerde direct: "Doe mij maar nummer 18 met sambal!"

Ik ben benieuwd wat hij daadwerkelijk kreeg voorgeschoteld. HAHA.

8 augustus 2008:

De olympische spelen zijn begonnen. Het is en blijft omstreden gezien de situatie in China. Naast de sporters en kijkers is ook de politiek van Nederland vertegenwoordigd. De kroonprins en zijn vrouw zijn er natuurlijk en ook premier Balkenende ontbreekt niet.

Balkenende zit op de tribune en kijkt hoe Houkes zijn bronzen medaille wint bij het judo, heren onder de 60 kilo. De premier wordt gevraagd om een reactie: "Ik hou enorm van sport en ik heb zelf ook op judo gezeten." Om deze opmerking kracht bij te ze zetten, meldt hij dat hij de oranje band had! ( dat is niet echt hoog Jan Peter)

Die avond zie ik in STUDIO SPORTZOMER met Mart Smeets onze premier weer op de televisie. tot mijn verbazing heeft hij zijn oranje band om zijn nek!!! Oh nee, het bleek zijn stropdas!  HIHI!!

1 augustus 2008:

Voor mijn vakantie had ik enkele dichtbundels bij boekhandel WESTERHOF achtergelaten. Vandaag ging ik even langs om te kijken of er xc3xbcberhaupt iets verkocht zou zijn. Zelf kon ik de bundel niet vinden, waar zou het liggen? Bij de  balie niet, bij de dichtbundels niet. Waar dan?De man, die mij de vorige keer geholpen had, was nu boven aan het werk en daar werd ik naar vewezen. Hij liet zien waar mijn bundel lag. Het kon namelijk nietop de plank staan, daar mijn bundeltje geen rug heeft met daar op de titel. Dit is weer een weetje voor de volgende bundel!

Mijn boekje lag bij de religie en geestelijke stroming. Helaas lagen ze er nog alle 4. Met de man overlegd en ik moest maar afwachten. wel zou ik een kaartje voor bij de kassa kunnen maken. Zodat mogelijke liefhebbers meer geprikkeld zouden worden.

Alhier het resultaat:

                                                                                                                           

" Als het leven dat je leiden moet anders is dan voorheen."   

   Dichtbundel geschreven door: Ivar Wakker

Als_het_leven_dat_kaft De rol,

die ik speelde

in het dagelijks leven,

was me op het lijf geschreven.

Wxc3¡s,

want na het ongeluk

kreeg ik ongevraagd

een andere rol toebedeeld.

Hiervan vergeet ik steeds de tekst,

weet me geen houding te geven.

Het is net

of ik dat karakter

niet meer ken.

Gelukkig zijn er me
nsen,

in mijn omgeving,

die me steeds soufleren,

zodat ik me toch

op het toneel

durf te bewegen.

"BREEDSPRAKIG IN WOORD EN GEBAAR, OP SCHRIFT TO THE POINT."

DE AUTEUR SCHRIJFT OOK VOOR:

    Mee                                                          

Het kwartaalblad LeesMEE

                                                               

  Focus_logo_2                                                              

De maandelijksenieuwsbrief

                                                                                                                                                         

27 juli 2008:

Het was erg warm, te warm om iets te doen. Toch besloot ik, nadat mijn vrouw naar het werk vertroken was, om te gaan fietsen. Onderweg bepaal ik meestal het doel. Dit is afhankelijk van het weer op dat moment of de tijd die ik heb.

Vandaag had ik de tijd aan mijzelf. we kunnen eten hoe laat we willen dus…

Ik had het plan om richting de dijk te fietsen en dan binnendoor naar Laag Zuthem te gaan. Via een fietspad, fiets ik dandoor een prachtig natuurgebied. Ook vandaag zag ik weer vele soorten watervogels vliegen en zwemmen. Ik zou wel via de dijk teruggaan, want ik had dan de wind wat meer mee.

Al snel naderde ik het dorp, het echte centrum ken ik niet, want ik ben een beetje onzeker of ik dan de weg weer terug weet te vinden. Toen ik het fietspad moest verlaten om links naar laag Zuthem te gaan, zag ik het bord met de andere plaatsjes: "LIERDERHOLTHUIS…3KM "

Ik vond dit een respectabele afstand om van mijn reisschema af te wijken. Mijn water, vast al lauw geworden, maar toch verfrissend, zou ik drinken op een bankje in  dat dorpje.

Na zo’n 500 meter ontwaarde ik aan de horizon een kerktoren. Dxc3¡t werd mijn doel! Onderweg waren er nog enige fietspaden, maar ik kon uit de plattegrond die er bij hing niet met zekerheid stellen, of ik dan ook op een logische plek uit kwam.

Toch maar doorgefietst. Binnen de bebouwde kom sloeg ik rechstaf naar het kerkje. Ik trof een soort pleintje, waar de zondagsrust gold. Volledig alleen was ik er. Het bankje, met monument stond volledig in de zon, op dit moment, dus ik zocht mijn heil elders.

Ik plaatste mijn stalen ros tegen het hek van de kerk en nam mijn tas mee. Hierin bevond zich mijn water, maar ook mijn portemonnee. Op de begraafplaats aangekomen, pakte ik mijn consumptie. Na enige slokken, had ik er eigenlijk al genoeg van, te warm geworden in zo’n korte tijd!

 

Ik bekeek enige grafstenen. Eerst wat oude, verweerde stenen in de vorm van een kruis. Deze waren van 2 eeuwen terug. Overleden in 1897 enzovoort. Grijze steen, vol korstmos en de tijd had de letters door wind en regen al nauwelijks leesbaar gemaakt. Daarna op zoek naar wat recentere modellen. Helaas ontbraken ook de grafjes voor de kindjes niet. Peuters van amper 4 jaar, maar ook de baby’s en doodgeborenen ontbraken zelfs in dit gehucht niet.

Ik nam nog wat slokken, in de  hoop dat het me toch nog wat verkwikken zou en sprak de naam hardop van mijn oom. Hij was korte tijd geleden overleden, na een lang ziekbed.

Via de andere zijde van de kerk liep ik terug, lekker in de schaduw. Ik keek nog wat om mij heen. In de heg aan de rand van  het terrein ontwaarde ik een poortje. Nieuwsgierig nam ik een kijkje. Hier was een afgeschermde ruimte gemaakt om wat gereedschap op te bergen: een emmmer, schep, hark en gieter. En er was een soort composthoop, vol oude bloemstukken, onkruid en een berg aarde.

"Het leven is een cirkel" zo dacht ik nog.

Over hat gras vervolgde ik mijn weg naar de fiets. De kerk vertoonde hier een uitbouwtje en in de eerste nis hing ook wat gereedschap: hark en bezem. Terwijl ik verder liep op een afstand van 4 meter van de kerkmuur, vloog er iets weg uit de volgende nis. Ik schrok een beetje, maar het gebeurde toen ik er al voorbij was. IETS vloog richting een boompje op het gazon. Tot mijn grote verbazing keerde het zich om en viel neer in het gras. Het maakte geen geluid en bewoog zich niet meer.

WAT ZOU DAT TOCH KUNNEN ZIJN?!

Voorzichtig liep ik naar de plek waar iets lag. HET WAS EEN VLEERMUIS! Gewond waarschijnlijk. Ik zag het snoetje en de gevouwen vleugels.

Ik zocht hulp bij een mevrouw en later een drietal heren. wat moest ik doen. was er geen dokter in de buurt? Niemand wilde er iets van weten, maar het bleef een beschermd beestje. De heren moesten toch op het terrein zijn dus liet ik het beestje zien. Exc3xa9n der heren duwde het met een veer om. Het beest kwam volledig gespreid op de rug liggen en krijste! Met zo’n 25 centimeter spanwijdte was het toch een flink beest.

Vleermuis

Later keerde het zich op de buik en ik heb het maar zo gelaten… Bij het cafxc3xa9 moest men er ook niets van weten.

Terug, ben ik toch maar via xc3xa9xc3xa9n der fietspaden gegaan. Ik zag een wegje binnendoor. Geheel door drassig land, kwam dit door de vele buien van gister – de afscheidwedstrijd van Jaap Stam had een half uur stil gelegen? Of was het gewoon moeras? Stukjes werden nog gebruikt om wat grote werkpaarden te laten grazen, maar verder was het woest en ledig. Wat een mooi gezicht zo vlak bij het randje van de stad Zwolle!

Vele ervaringen rijker kwam ik moe maar verkwikt thuis. Misschien wil er iemand eens mee? Ik beleef nog eens wat!

                         

28 juni t/m 20 juli 2008:

De vakantie naar ITALIxc3x8b:

Met de hele familie gingen we dit jaar naar een groot huis in Italixc3xab. Een heel paleis, wat plaats moest bieden aan 11 personen. Het lag in De Marken, een gebied aan de oostkust tussen de APENIJNEN en ADRIATISCHE ZEE.

Het plaatsje Monte Porzio is niet groot. Het huis ligt op de top van een heuvel, een landgoed met een tuin van 5 hectare! En een uitzicht!

P7080121 Villa VIRGINA

P7010054 Het uitzicht richting kust

Het is de hele periode fantastisch weer geweest. Met een min. van 21xc2xb0C en een max. van 39xc2xb0C! Het is voelbaar anders dan in Nederland, maar boven de 32 graden was het ons ook te warm. Gelukkig was het strand een half uurtje rijden, daar was het ook wat winderiger en het water was verfrissend.

  P7130222 Het heerlijke water van de Adriatische zee

We hebben tijdens deze periode de activiteiten wat afgewisseld. De ene dag het strand, de volgende dag een plaatsje bezoeken, een dagje lekker in de tuin.

Op televisie hebben velen kunnen kennismaken met Italixc3xab en zijn bewoners. De KRO zond het uit op de zondagavond in het winterseizoen. Het dorpje Piticchio waar het zich afspeelde, bleek vlakbij onze vakantie-woning te liggen. Een kleine stap om…

Hier enige foto’s van het dorpje:

P7050072_2  Bed & Breakfast "TERAZZA PITICCHIO"

P7050080

                                 

Een foto met een gedicht:

P7050081

Deze steen

laat zich moeilijk voegen.

Deze steen

is anders dan de rest.

Deze steen is hard,

maar heeft ook zwakke plekken.

deze steen valt op

door vorm en kleur.

Dze steen is anderen tot steun,

maar heeft ook hulp

van anderen nodig.

Toch laat deze steen

zich niet verwijderen,

vasthoudend als hij is.

Hij is immers

deel van het geheel.

Als hij weg zou vallen

laat het een leegte achter

en zal dat het bouwwerk

toch verzwakken.

                                                   

gesmolten

vanuit de kern.

Gestreeld,

een warme hand.

Een andere kijk

daardoor.

Dit bericht werd geplaatst in vernieuwd!. Bookmark de permalink .

Een reactie op VERNIEUWD

  1. Esther zegt:

    Hoi Ivar, wek nummer van de Margriet is het. Heb net in de winkel gekeken. daar lag nr 24 maar kon het zo snel niet vinden. Hoor wel even van je hè

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s