PARIJS 2007

Eerste weekend van november 2007, verrassing van mijn vrouw. Naar Parijs! Heerlijk met z’n twee. Wel gaan we met de personeelsvereniging, maar daar kunnen we soms aan ontsnappen. De reis verliep voorspoedig. Helaas was het bewolkt weer, maar steeds wel droog. de temperatur was goed, 15 graden. Leuke excursies gedaan en heerlijk gegeten. Je moest alleen de tijd in de gaten houden om op tijd bij de bus te zijn, want de chauffeur zou wel vertrekken! We hebben veel moois gezien, op plekken geweest die we anders nooit zouden zien. Echt voor herhaling vatbaar. Parijs is zo groot daar raak je niet uitgekeken.

De gemeente Parijs is 100 x 100 kilometer groot ( vergelijk provincie Utrecht! ) en daar wonen dan 16.000.000 mensen ( ecl. toeristen ). Hier enige impressies:

De eifeltoren

Pb020091

Een bezienswaardigheid hoor, de dame staat daar majestueus. Vele bezoekers, zodat we geen tijd hebben haar te beklimmen.

Pb020094

Een wirwar van staal, leuk voor een puzzel!

Pb020117

De eifeltoren even voor 21:00 uur, gezien vanaf het helikopterplatvorm van een kantoor. Je staat dan wel op etage 59!!  Zo’n 280 meter boven de begane grond. Omdat de eifeltoren in het dal staat en het kantoor op de berg is het verschil slechts 21 meter en op die afstand in de verte nauwelijks waarneembaar. Na 21:00 is het een spektakel vol neerdalende lichtjes. Elk hele uur!

Pb030144

Het Louvre, het grootste museum ter wereld!

Pb030150_1

Als iedereen in Parijs gewoon zou parkeren, is er voor 150.000 auto’s geen plaats. Daarom zet men ze dicht tegen elkaar aan. Wel zet men de auto in zijn VRIJ, door te "bumperen"rijdt men weer weg. Hier een voorbeeld van STRAK parkeren.

Pb040180

Een winkelwagentje met de enige eigendommen van een clochard; twee flessen wijn, sexboekjes en ander nutteloos materiaal wat je kunt beschouwen als buit van de straat.

Pb030166

Dit kasteel was er eerder dan Versailles. Het is privxc3xa9 eigendom van de  oorspronkelijke familie. Veel huisraad is ook nog aanwezig.

Pb040189

De oorspronleijke vlam van het vrijheidsbeeld. Nu monument ter nageddachtenis aan prinses Diana. Onder deze weg reed de chauffeur tegen pilaar 13, omdat zij op de vlucht waren voor papperazzi.

Vive la France!!!!

Dit bericht werd geplaatst in PARIJS 2007. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s