OMWENTELING

In ieders leven verandert er wel ens wat door een positieve of negatieve gebeurtenis. Voor mij geldt dat dat al heeft plaats gehad. Maar nu heb ik voor een deel zelf de keus gemaakt dat er iets gaat veranderen.

Mijn ontslag heb ik reeds ingediend, nog drie weken te gaan. Dan zit ruim 17 jaar schoonmaak er op. Je sluit toch min of meer je tweede huis. Zeker als je al die tijd binnen hetzelfde pand werkzaam bent geweest. Afscheid nemen gaat me altijd moeilijk af, maar nu ik zelf een beetje de touwtjes in handen heb, lukt dat beter. Ik zal ze missen; de collega’s van het schoonmaakbedrijf, maar ook die van de opdrachtgever. Ook de emmers water, het sop en de stofzuiger, maar dat pak ik thuis wel weer op. Ook de trappen, het zeil, de kelder. Kortom er gaat binnenkort iets gebeuren.

Ik ga werken bij een accountantbureau. Hier ga ik archiefwerk doen. Het zal hoop ik wel lukken, maar ook best wennen zijn. Ik moet ook nog eens reizen naar een andere plaats, maar ook de werktijden zijn anders. Het fijne is dat ik nu gewoon ’s avonds thuis ben.

Afgelopen weekend waren we toevallig onderweg naar dezelfde woonplaats, er wonen een aantal bekenden van ons. Toen we de snelweg afreden, zagen we twee ooievaars elk op een lantaarnpaal zitten. Het zal dus wel goed komen op mijn nieuwe werkplek. Het wordt een periode van verlichting die ook nog eens de nodige vruchten af zal werpen!

               

Toch nog een verandering

Het is 2 september, nog steeds geen duidelijkheid. Wat doet wachten lang! Vandaag zal ik het horen. wil men met mij in zee of ziet men er van af. Ik loop de supermarkt binnen en juist op dat moment begint een liedje op de radio die daar voor muziek zorgt. Het is status quo met down down, xc3xa9xc3xa9n van mijn favorieten van vroeger. Ik neurie mee en zachtjes zing ik zelf wat. Zal dit een signaal zijn? Het zou iets positiefs moeten betekenen. Terwijl ik naar huis loop, komt er iets anders bij mij op: status quo betekent de toestand waarin zich iets bevind. Niets positiefs aan eigenlijk.Het betekent eerder berusting dan verandering. Er veranderd dus niets zou ik ook kunnen denken. Als ik ’s middags met de juiste persoon spreek, heeft ze nog steeds niets vernomen. We willen eigenljk besluiten om het over een andere boeg gooien. Dan gaat haar telefoon. Het is de werkgever uit Meppel. Positief nieuws! Volgende week mag ik komen kennismaken! Ik zet mijn betste beentje voor! ik geloof in muzikale boodschappen!

Dit bericht werd geplaatst in omwenteling. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s